Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Radson introduceert de verticale warmtepompradiator Ulow-E2 V

Radson introduceert de verticale warmtepompradiator Ulow-E2 V

Lancering efficiënte en slimme oplossing voor een optimaal en energiezuinig binnenklimaatsysteem

Radson, merk van Purmo Group, introduceert de Ulow-E2 V. De nieuwe warmtepompradiator, de verticale variant van de Ulow-E2 H, is een innovatieve en duurzame oplossing voor een comfortabel binnenklimaat, die in combinatie met vloerverwarming een optimaal en energiezuinig warmterendement in woningen oplevert.

De Ulow- E2 V is de verticale variant van de Ulow-E2 H warmtepompradiator en werkt op ultra lage temperaturen met ondersteuning van ventilatoren. Een verticale radiator bespaart plaats  en maakt hierdoor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in woningen. Daarnaast is de Ulow-E2 V een innovatieve en energiezuinige verwarmingsoplossing. De Ulow-E2 V is een radiator die al over voldoende vermogen beschikt met een zeer lage watertemperatuur van 30 à 35°C. Jan-Willem Plukaard, verkoopleider Nederland van Radson, legt uit dat de Ulow-E2 V staat voor de combinatie van twee warmtetypes, namelijk stralingswarmte met versterkte convectiewarmte. “De Ulow-E2 is de enige radiator die reactief, dus snel en flexibel, kan verwarmen met een lage temperatuur. Ter illustratie: een slaapkamer van 12 m2 verwarmen van 18,5 naar 20 graden duurt met vloerverwarming normaliter 3 uur. Met de nieuwe Ulow duurt dit in comfort modus maar 60 minuten en in de boost modus slechts 30 minuten. Op deze manier kan met een ultra lage temperatuur van 35°C in combinatie met vloerverwarming een comfortabele temperatuur worden gehaald. Bovendien kan deze radiator in de zomer ook koelen. Ultra lage temperaturen betekenen minder energieverbruik met minder CO2-uitstoot”, zegt Plukaard. “De verticale variant is met name geschikt als ruimte beperkt is, bijvoorbeeld bij renovatieprojecten of bij een aanbouw als de eindgebruiker warmtebeheersystemen met lage temperaturen wil toepassen en er niet overal vloerverwarming kan worden gelegd”, geeft Plukaard aan. De Ulow-2E V is compatibel met elke warmtepomp en kan snel worden gemonteerd dankzij voormontage en middenaansluiting.

tuinkamer ulow v kopieren

Radson biedt verschillende oplossingen voor optimaal warmtecomfort in woningen zoals radiatoren, vloerverwarming en elektrisch verwarmen die slim met elkaar kunnen worden gecombineerd. “Alle radiatoren en vloerverwarmingssystemen van Radson zijn zo ontworpen dat ze elkaar aanvullen voor een optimaal en energiezuinig warmterendement”, voegt Plukaard toe. “De Ulow-E2 V past perfect in deze evolutie, dankzij de hoge warmteafgifte en de eenvoudige combinatie met vloerverwarming.” De Ulow-E2 V is een belangrijk onderdeel van deze slimme totaaloplossing. De verticale warmtepompradiator kan perfect gekoppeld worden aan de centrale Touch E3 zoneregeling van Radson, waardoor verschillende zones van de woning, dus ook de badkamer of de slaapkamer, die via een app zijn aan te sturen. Het grote voordeel van de Ulow-E2 is dat deze radiator aan te sluiten is op elk type warmtepomp. “We geven ook advies welke warmtepomp het beste aansluit op het klimaatbeheerssysteem van Radson”, zegt Plukaard. Warmtepompen worden wel eens ondergedimensioneerd om kosten van een bouwproject te drukken. Soms kan een verkeerde warmtepomp torenhoge elektriciteitskosten met zich meebrengen voor de eindgebruiker. “Wij staan voor een eerlijk advies, waarbij we nadrukkelijk aangeven of de gekozen warmtepomp in het comfortsysteem past of niet”, zegt Plukaard.

slaapkamer ulow vertikaal kopieren

De nieuwe verwarmings- en koelingsoplossing past perfect binnen de vier nieuwe merkpijlers die Radson recent in kaart heeft gebracht om de installatiebranche te goed mogelijk te bedienen, namelijk verhoogde efficiëntie, betere integratie, slimmer werken en een duidelijke ecologische voetafdruk. “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben inmiddels een uitgebreid assortiment aan totaaloplossingen ontwikkeld voor een comfortabele binnentemperatuur, waarbij minder CO2– uitstoot en zuinig gebruik van grondstoffen centraal staan”, zegt Plukaard. “Samen met de installatiebranche kunnen we met onze innovatieve en geïntegreerde binnenklimaatsystemen een duurzaam en comfortabel binnenhuisklimaat te creëren. Als fabrikant ben je verantwoordelijk voor je product en samen met de installateur zorg je ervoor dat de eindgebruiker tevreden is. Dat betekent dat je als fabrikant naar je installateur goede service verleent en de juiste back-up biedt bij ingewikkelde technische vraagstukken.” Plukaard geeft aan dat intensieve samenwerking met de installateur een belangrijk aspect is voor een duurzaam klimaatcomfort in een woning. “Bij voorkeur gaan we al tijdens de ontwerpfase samen zitten met de installateur om de tekeningen te bespreken voor de juiste oplossing. Hieruit volgt een warmteadviesberekening of warmteplan voor elke ruimte in een woning, gepersonifieerd op de wensen van de bewoner, waarop de producten van Radson worden afgestemd. “Innovaties in de klimaatbeheerstechniek volgen elkaar in een rap tempo op. Daarom vinden wij het belangrijk dat we de installateur zo goed mogelijk adviseren en meenemen in de nieuwe technieken die wij als fabrikanten in onze producten onderbrengen”, aldus Plukaard.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.