Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Projecten

Quooker breidt steeds verder uit met duurzame installaties

DSC01178
Quooker is al sinds 1987 gevestigd in Ridderkerk en breidt steeds verder uit.

Tekst | Desiree Pennings

Beeld | Terberg Totaal Installaties

29 december 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Quooker is bekend van haar kokendwaterkranen en sinds kort de CUBE, een kokendwaterkraan die ook bruisend en gekoeld water geeft. Het bedrijf is al sinds 1987 gevestigd in Ridderkerk en is sindsdien continu in beweging. Terberg Totaal Installaties werkt nu al vijf jaar iedere dag op het terrein in Ridderkerk. Steeds wordt er weer een nieuwe locatie aangepakt, verbouwd of vernieuwd. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe productiehal voor de CUBE.

Quooker is een innovatief bedrijf dat zichzelf en haar producten steeds verder blijft doorontwikkelen. Het Nederlandse bedrijf is inmiddels actief in landen binnen en buiten Europa. Daarom zijn er steeds nieuwe productiefaciliteiten nodig, waaronder Zinkstraat 7. Hier wordt de CUBE geproduceerd: de kraan die alles kan. “De CUBE zal hier worden doorontwikkeld en geproduceerd”, vertelt Johan de Wit, projectleider bij Terberg Totaal Installaties.

Terberg Totaal Installaties verzorgt ook de meet- en regeltechniek.

Steeds nieuwe panden

De totaalinstallateur verzorgt er de E-installaties, data-installaties, brandmeldinstallaties, geluidsinstallaties en meet- en regeltechniek. De brandmeldinstallaties worden afgemonteerd door onderaannemer Verkerk. “We ontwerpen het plan als bouwteam, waarbij we Quooker adviseren en een totaalplaatje maken. Het bedrijf groeit steeds sneller en de productie heeft een grote impact op het bedrijf. Steeds meer producten moeten op tijd gereed zijn voor de consument. Daarom installeren wij steeds nieuwe panden”, zegt De Wit. Omdat Terberg Totaal Installaties en de andere aannemers uit het bouwteam al zo lang voor Quooker werken, verloopt de samenwerking steeds goed, gaat hij verder. “We weten wat Quooker wil en wat we aan elkaar hebben. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het altijd helemaal vlekkeloos verloopt, maar dat is overal zo. Daarom is het belangrijk om altijd goed te communiceren.”

Fijne opdrachtgever met een mooi product

Wat voor Quooker het allerbelangrijkst is, is duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van haar producten, maar ook binnen de installaties. Zonnepanelen op het dak, energiezuinige warmtepompen, duurzame verlichting en klimaatsystemen: de bedrijfsomgeving moet voldoen aan de strengste eisen. Wanneer Zinkstraat 7 is afgerond, hoeft het bouwteam dan ook niet stil te zitten. Steeds wordt er weer gewerkt aan een ander project. Tussen de herfstvakantie en het eerste kwartaal van 2022 is de engineeringsafdeling aan de beurt, die helemaal gerenoveerd wordt, vertelt De Wit. “Quooker is altijd in beweging en wij hoeven dus ook niet stil te zitten. We mogen trots zijn op Quooker als opdrachtgever en we werken er graag voor. Het is een mooie partij om voor te werken, met een fantastisch product.”     

Bouwinfo

Opdrachtgever
Quooker

Aannemer
Heembouw

E-installateur
Terberg Totaal Installaties

W-installateur
Saman Groep

Brandbeveiliging
Verkerk

Dataspecialist
Storm Connect

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%