Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
PVT: Warmte en elektriciteit als bron voor de warmtepomp 
PVT-installatie op een sporthal in Boekel.

PVT: Warmte en elektriciteit als bron voor de warmtepomp 

Zowel voor de woning- en utiliteitsbouw, recreatiesector, agrarische sector als industrie en met een besparing op het gasverbruik van 60 tot 100% als resultaat. Aan de basis van de systemen ligt veelal een water/water-warmtepomp, in combinatie met bijvoorbeeld een regenwaterput met warmtewisselaar, een bufferzak met warmtewisselaar of PVT-panelen.

“Een PVT-paneel is een zonnepaneel (PV) met daarachter een thermische collector (T)”, vertelt Robin van de Ven, Accountmanager bij R&R Systems. “Het systeem levert zowel elektriciteit als thermische energie (warmte), die beiden benut kunnen worden voor de warmtepomp. Ook kunnen we dankzij het PVT-systeem warmte of koude laden in de grondgebonden bron, zoals een bufferzak of verticale bodemlus. Hierdoor blijft de bron perfect in balans, ongeacht seizoen of gebruikersgedrag.” PVT is voor velen een eerste stap naar een gasloze installatie, vertelt hij. “Eventuele tekorten kunnen naar wens worden aangevuld met de huidige cv-ketel of – bij kleine systemen – met een elektrisch element.”

Aan de basis van de systemen ligt veelal een water/water-warmtepompinstallatie.

Gunstige ligging, sterke dakconstructie

PVT is zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatiewoningen, vertelt Van de Ven. “Bovendien passen we het systeem regelmatig toe in de utiliteitsbouw (sport en recreatie) en industrie. Naast een gunstige ligging ten opzichte van de zon is met name een voldoende sterke dakconstructie essentieel. Omdat gebruik wordt gemaakt van een thermisch paneel, gevuld met een mengsel van water en glycol, ligt het gewicht van de installatie namelijk een stuk hoger dan van een standaard zonnepaneleninstallatie.”

Alles in eigen hand

“Als organisatie hebben we alles in eigen hand”, benadrukt Van de Ven. “De zonnepanelen worden besteld bij een gespecialiseerde partner, maar de thermische collector maken wij volledig zelf in onze productiefaciliteit in Gemert. Hier worden ook de panelen omgebouwd. Middels rekenmodellen kunnen we exact berekenen hoeveel panelen nodig zijn om het gewenste vermogen te garanderen. En ook de montage gebeurt volledig in eigen beheer. Na oplevering verzorgen we graag de monitoring, onderhoud en service.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.