Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sectornieuws

Projectspecifieke Busbar-elementen voor Hordijk Verpakkingen BV

Alle verbindingen tussen de transformatoren en laagspanningsverdelers bij Hordijk Verpakkingen BV zijn gerealiseerd met EAE Busbar-systemen.

naamloos-2-kopieren-2

25 september 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Alle verbindingen tussen de transformatoren en laagspanningsverdelers bij Hordijk Verpakkingen BV, evenals de voeding van de extruders, thermvorms, brekers, compressoren, koelinstallaties en andere zware apparatuur zijn gerealiseerd met EAE Busbar-systemen. De 5 stuks transformatoren (2.500 kVA per stuk) worden via een 4.000 A Busbar-systeem verbonden met de laagspanningsverdelers.

“Aangezien deze Busbar-verbindingen vanaf het trafostation deels door de buitenlucht moesten lopen, hebben wij in samenwerking met leverancier EAE een speciaal Busbar-element ontwikkeld: een geprefabriceerde combinatie van het CRA-systeem (giethars behuizing, IP68) en het KXA-systeem (metalen behuizing, IP55)”, vertelt Patrick Burger, projectmanager bij Busbar Systems. “We konden het buitentraject overbruggen met het waterdichte en met giethars omsloten deel en vervolgens relatief eenvoudig koppelen aan het Busbar-element in de laagspanningsruimte, zonder ter plaatse een gietharskoppeling te hoeven afgieten.”

Vanaf de laagspanningsverdelers loopt een 11-tal Busbar-systemen het gebouw in, voorzien van aftakkasten om de verschillende zware afnemers te voeden, aldus Arnoud Veen, montageleider bij Busbar Systems. “Hierbij moesten lange lengtes worden overbrugd, tot soms wel enkele honderden meters. Vanwege de compactheid en zeer lage spanningsverliezen zijn Busbar-systemen hiervoor ideaal geschikt. De uitvoering van dit project is wat ons betreft goed verlopen. De samenwerking met Bosma & Bronkhorst BV verliep prettig, dankzij een goede voorbereiding, korte communicatielijnen en een flexibele ‘hands-on’ mentaliteit bij alle betrokkenen. Wij hebben veel Busbar-materialen op voorraad liggen, waardoor we korte levertijden kunnen garanderen en – in het geval van aanlopers tijdens de bouw – snel kunnen handelen. Dit voorkomt onnodige levertijdstress bij de installateur, eindklant en betrokken personen binnen onze eigen Busbar-organisatie. Ondanks de bijzondere periode waarin dit project werd uitgevoerd, middenin de coronacrisis, zijn de gestelde opleverplanningen dan ook gehaald.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%