Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Professionele luchtreinigers: de ideale combi met ventilatie- en luchtbehandelingssystemen
Bij Welkoop in Apeldoorn kwam men er ná de bouw van de hal achter dat er een stofprobleem was. Dit werd opgelost door het plaatsen van luchtreinigers van Euromate.

Professionele luchtreinigers: de ideale combi met ventilatie- en luchtbehandelingssystemen

Mede als gevolg van rondwarende virussen zoals corona worden werkgevers zich steeds meer bewust van het belang van een goede luchtkwaliteit. Gebleken is dan ook dat naast ventilatie ook luchtreinigers een passende oplossing zijn. Bij Euromate in Breda weten ze er alles van. Het bedrijf geldt al meer dan 45 jaar als specialist op het gebied van professionele en perfect functionerende luchtreinigingssystemen. Oplossingen die wereldwijd bijdragen aan een schoon binnenklimaat, minder ziekteverzuim en een flinke besparing op de energiekosten. Bovendien gaan ze hand in hand met een kundig advies en een alomvattende technische ondersteuning tijdens de installatie ervan.

Sinds 1975 staat de naam Euromate als een huis wanneer het gaat om eersteklas luchtreinigingsapparatuur. Uitvoerig geteste technische hoogstandjes waarvan de ontwikkeling in eigen huis plaatsvindt en die zo veel mogelijk met Europese onderdelen worden geproduceerd. Het resultaat? Een breed scala aan gebruiksvriendelijke topproducten dat in de meest uiteenlopende situaties zijn waarde bewijst. In zowel nieuwe als bestaande industriële omgevingen, maar ook binnen bijvoorbeeld distributiecentra, scholen, zorginstellingen, kantoren en theaters.

Om het ronddwarrelende papierstof tegen te gaan, heeft Smurfit Kappa de luchtreinigers van Euromate laten installeren.

Welkome aanvulling

“Als aanvulling op ventilatie- en gebouwgebonden luchtbehandelingssystemen vormen onze recirculerende luchtreinigingsoplossingen de ideale 

combinatie voor een gezond en prettig binnenklimaat op maat”, zegt business development manager Marco Balkema. “Ventilatiesystemen voorzien bedrijven en organisaties in beginsel weliswaar van voldoende verse binnenlucht, de alledaagse praktijk laat helaas maar al te vaak zien dat er in sommige drukbemenste ruimtes vaak een ventilatietekort bestaat. Simpelweg omdat de ideale frequentie van luchtverversing niet wordt gehaald. Waar het noodzakelijk is om binnen een ruimte de lucht vijf of liever zes keer per uur te verversen, gebeurt dat in veel gevallen hooguit slechts twee keer. Dat is veel te weinig. Via de inzet van onze luchtreinigers bieden we in dergelijke gevallen een snelle en gemakkelijke complementaire oplossing om tóch voldoende frisse lucht te genereren. Onze modulair leverbare apparaten zuigen de met onder meer virussen, bacteriën, fijnstof en geuren vervuilde lucht aan, filteren deze en blazen vervolgens de schone lucht weer de ruimte in. Bovendien zorgen ze ervoor dat de lucht in een vertrek optimaal wordt verdeeld en dat de ramen gesloten kunnen blijven. En dat zie je terug op je energierekening. Een welkome extra, zeker in een tijd van torenhoge gas- en stroomprijzen.”

Na de ingebruikname van het callcenter kregen de werknemers van Ricoh klachten zoals hoofdpijn en droge ogen. Deze klachten zijn dankzij de luchtreinigers van Euromate verdwenen.

Focus op samenwerking

Naast het bieden van eersteklas apparatuur onderscheidt Euromate zich in het veld ook op andere vlakken. Zo voorziet het bedrijf haar opdrachtgevers, waaronder projectontwikkelaars, architecten, bouwmanagers en installatieadviseurs, van advies rondom de keuze van het meest geschikte luchtreinigingssysteem. Eerst en vooral focust Euromate echter op een perfecte ondersteuning van degene die de geboden luchtreinigingsoplossingen projectmatig aanbrengt: de installateur. “We zoeken intensief de samenwerking met onze partners en bewijzen aanvullend op hun specifieke activiteiten graag onze ruime kennis en kunde”, legt Balkema uit. “Dat doen we door het aanbieden van opleidingen over capaciteit, installatie en onderhoud. Maar ook door een uitvoerige technische bijstand op de werklocatie te verzorgen. Zeker wanneer de installateur in kwestie tegen problemen aanloopt. Daarbij kun je denken aan onvoldoende capaciteit in de luchtbehandelingskast of de hoge kosten die met het uitbreiden van een bestaande installatie gepaard gaan. In dat soort gevallen bewijzen we als oprechte partner graag aanvullend onze waarde. We maaien de installateur niet het gras voor de voeten weg, maar streven er juist naar om via de mix van expertise sámen tot een oplossing te komen. Een oplossing waar opdrachtgever en eindgebruiker écht wat aan hebben.”       

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.