Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen,  aansluit- en installatietechnieken volgt ontwikkelingen in de markt op de voet
Onder de merknaam Canalit wordt een uitgebreid assortiment aircokanalen én hulpstukken in donkergrijs aangeboden, waarmee een harmonieus gevelbeeld wordt geborgd.

Producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen, aansluit- en installatietechnieken volgt ontwikkelingen in de markt op de voet

Antraciet grijs (RAL 7016) is een veel gekozen kleur voor overkappingen, schuttingen, (kunststof) kozijnen en gevelbeplatingen. De kleur is van grote esthetische waarde in combinatie met diverse kleuren donkere buitengevels. Klemko Techniek speelt hier onder andere op in met Canalit. Onder deze merknaam wordt een uitgebreid assortiment aircokanalen én hulpstukken in donkergrijs aangeboden, waarmee een harmonieus gevelbeeld wordt geborgd.

Canalit heeft al jaren witte aircokanalen en hulpstukken in haar assortiment. Hoewel deze producten in bijna ieder interieur passen, voegt de witte kleur niet altijd waarde toe aan de buitengevel. Zeker niet wanneer de kanalen en hulpstukken in het zicht wordt geplaatst. “De afgelopen jaren hebben we meermaals van onze groothandelspartners en installateurs vernomen dat andere kleuren aircokanalen gewenst zijn”, vertelt Robin Oomens, Accountmanager Aansluittechniek Zuid. “Echter was de afzetmarkt hiervoor (nog) te klein. Nu als gevolg van de steeds warmere zomers meer airco’s worden geplaatst, is hier verandering in gekomen. Bovendien worden de aircokanalen veelvuldig gebruikt in combinatie met warmtepompen, die inspelen op de energieneutraal wonen ambities. Sinds enkele jaren merken wij een enorme stijging in de behoefte aan aircomateriaal. Ook het eerste kwartaal van 2021 laat zien dat veel mensen hun woning weer willen koelen met airco-units. Een uitgekiend moment voor ons om in te spelen op de kleurbehoefte.”

Esthetische meerwaarde

Canalit heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar welke kleuren geschikt zouden zijn voor grootschalige productie, vertelt Oomens. “We hebben verschillende samples laten maken, in bijvoorbeeld antraciet grijs, zwart en baksteenrood. Zwart viel bijna direct af, omdat deze kleur een aantal nadelen met zich meebrengt. Zo blijken zwarte kunststof kanalen heel gevoelig voor UV-verkleuring, waardoor het kanaal uitdroogt en de esthetische meerwaarde teniet wordt gedaan. Ook de baksteenrode samples hebben het niet gehaald, omdat er zoveel tinten baksteenrood zijn dat de kleur al snel negatief afsteekt. Antraciet grijs bleef wel overeind. Vanwege de grote belangstelling van installateurs én groothandels voor deze nieuwe kleur, kunnen we wel stellen dat we een schot in de roos in huis hebben.” Naast kunststof aircokanalen in verschillende maten omvat het assortiment 12 hulpstukken in antraciet grijs. Van koppelstukken en plafond-/wandstukken tot en met binnenbochten, platte bochten, muurafdekkappen, T-stukken, flexibele leidingstukken, verloopstukken en eindkappen.


De antraciet grijze aircokanalen en hulpstukken maken onderdeel uit van het assortiment installatiematerialen van Klemko Techniek, dat lange tijd nauwelijks actief was in de aircomarkt. “Met de integratie van Panflex ventilatie-, rookgas- en industriële slangen in onze bedrijvengroep is hier echter verandering in gekomen”, vertelt Oomens. “De afgelopen maanden hebben we actief gekeken naar hoe de bedrijven elkaar kunnen ondersteunen én versterken. Ook hebben we veelvuldig contact gehad met onze groothandels, om te inventariseren welke aanvulling naast de aircokanalen en hulpstukken gewenst was. Klemko Techniek levert met name aan elektrotechnische groothandels. Nu E-installateurs zich meer en meer profileren als totaalinstallateur en ook de W-techniek (deels) oppakken, ontstaan interessante nieuwe mogelijkheden. Ons nieuwe aircoprogramma sluit hier perfect op aan. Naast wandsteunen, beugels, opstelbalken en beschermkooien omvat het assortiment ook condensopvangers en trillingsdempers, waarmee we de installateur compleet van dienst kunnen zijn. De grote belangstelling toont aan dat we ook hiermee een goede weg zijn ingeslagen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.