Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Prestigieus project voor alle aannemers. Vooruitstrevend wonen in De Zalmhaven
Bectro Installatietechniek verzorgt alle E-installaties voor het complete project.

Prestigieus project voor alle aannemers. Vooruitstrevend wonen in De Zalmhaven

Het 215 meter hoge gebouw wordt de hoogste woontoren van de Benelux. Het totale project bevat onder meer 452 appartementen, 33 herenhuizen en het hoogste restaurant van Nederland. Bectro Installatietechniek verzorgde er alle elektrotechnische installaties.

De Zalmhaven I wordt 215 meter hoog, De Zalmhaven II en III worden 70 meter hoog.

Het Rotterdamse project bestaat uit de woontoren van 215 meter, twee woontorens van 70 meter, grondgebonden woningen, een parkeergarage en commerciële ruimtes. Het is dus met recht een groot project te noemen voor Bectro Installatietechniek en alle andere aannemers. Zij begonnen aan de werkzaamheden in 2018 en verwachten in april 2022 klaar te zijn. De woningen worden door Bectro compleet opgeleverd. “Tijdens de ruwbouw liepen we er met zo’n zestig man rond”, vertelt projectmanager Jeep Heida. “Wanneer alles gereed is, gaan we het onderhoud doen voor de algemene ruimtes, zoals de verlichting, het keuren van de noodverlichting, de brandinstallatie en het noodstroomaggregaat.”

Extra services

De woningen in De Zalmhaven worden erg luxe, inclusief de services waar de toekomstige bewoners gebruik van kunnen maken. Het gaat zowel om koop- als huurwoningen die een ruime opzet hebben met lichte vertrekken en elk een eigen buitenruimte. Ook hebben ze een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die ruimte biedt aan 456 auto’s en 35 motoren. Op het dak van de parkeergarage bevindt zich een gezamenlijke daktuin. De herenhuizen liggen aan de Gedempte Zalmhaven aan een mooie groenstrook. De tuinen grenzen aan de daktuin. Een binnentuin bevindt zich bij de lobby, waar de bewoners ook horecagelegenheden, kantoren en een gym vinden. Willen de bewoners gebruik maken van extra services, dan kan dat via de servicemanagers. De hond uitlaten, een maaltijd bestellen, de auto laten wassen of kleding laten stomen: niets is te gek.

De gebouwen worden in het centrum van Rotterdam gebouwd, wat het een hele uitdaging maakt.

Een verdieping per week

Aan de voet van De Zalmhaven ligt het Scheepvaartkwartier. Dit maakt het een gewilde woonlocatie met veel horecagelegenheden. Het maakt het logistieke bouwproces echter ook tot een uitdaging, vertelt Heida. “We bouwen voor de hoge woontoren een verdieping per week. De planning is dus zeer strak. Toch halen we dat met zijn allen en dat is een compliment naar alle bouwpartners. Elke vijf dagen een verdieping inclusief instortvoorzieningen en installaties is een hele prestatie.”

De samenwerking verloopt dan ook uitermate goed volgens Heida. Veel aannemers kent het bedrijf al erg lang, zoals OBO Bettermann. “Deze partij zien we vooral als partner, wat het werk erg soepel doet verlopen. Voor ons is dit het eerste grootschalige woningbouwproject, want tot nu toe hield Bectro zich vooral bezig met hotels, utiliteit en gezondheidszorg. We gaan ons steeds meer op woningbouw focussen en hebben erg veel van dit project geleerd.”   

Bouwinfo

Opdrachtgever
Zalmhaven CV

Architecten
Dam & Partners (Zalmhaven I) en 
KAAN Architecten (Zalmhaven II en III)

E-installatie
Bectro Installatietechniek

Kabeldraagsystemen
OBO Bettermann

Vloerverwarming en -koeling
Comap Nederland

Ventilatiesysteem
STEBOMA

Brandpompsets
WB Firepacks

Bouwperiode
oktober 2018 – april 2022

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.