Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Prefab module met TECE spoeltechniek bij Amphia ziekenhuis

Prefab module met TECE spoeltechniek bij Amphia ziekenhuis

Het Amphia ziekenhuis in Breda wenste een duurzaam, toekomstbestendig en modern gebouw, met een kwalitatieve en esthetische uitstraling. Bij die visie passen hoogwaardige installatiematerialen. Dhr. John Holterman, prefab coördinator bij Triple P, het prefab production centre van Unica: “wij hebben jaren geleden samen met TECE een uniek concept ontwikkeld. Een prefab wandmodule met geïntegreerd spoelsysteem. De Triple P Unicare wandmodule is een totaaloplossing waarin de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden geïntegreerd zijn. Het systeem is in BIM Revit beschikbaar en is een doordachte oplossing voor logistiek, remontabel en duurzaam bouwen. Voor het Amphia ziekenhuis hebben wij 165 inbouwframes geleverd (2 x toilet en 2x douche), 180 miva wc-inbouwframes, 190 standaard wc-inbouwframes en 50 wastafel inbouwframes. Deze zijn vervolgens door Unica Rotterdam geïnstalleerd.”

Unica Triple P

Unica Triple P ontwerpt, produceert en levert modulaire geïntegreerde prefab oplossingen voor installatietechnische en logistieke vraagstukken in de utilitaire bouwwerken, voor zowel opdrachtgevers en installateurs.

Wat maakt TECE bijzonder

Het wc-inbouwframe van TECE is een beproefde techniek. Het montageframe is stabiel en zelfdragend. De bevestiging kan op alle manieren geschieden. Bijvoorbeeld aan een voorwand met behulp van hoekverbindingen. Hiervoor zijn aan de zijkanten van het frame meerdere sleuven aangebracht. Voor montage aan metalen of houten staanders zijn boorgaten geïntegreerd. Voor de montage van het keramiek is het frame voorzien van een extra stabiele traverse met vier schroefgaten. Aan de onderzijde is het frame voorzien van instelbare voetsteunen. Zonder veel inspanning kunnen deze worden uitgeschoven tot de gewenste inbouwhoogte. De voetrem verhindert dat het frame terugzakt. De voetsteunen zijn geschikt voor montage op de vloer en bevestiging op een TECEprofil buis.

50% waterbesparing

Het spoelreservoir van TECE is compleet gemonteerd en verzegeld zodat er geen bouwvuil in komt, een praktisch voordeel bij prefab. De inhoud van 10 liter biedt de mogelijkheid het resterende spoelvolume van 4 liter direct te gebruiken voor een tweede spoeling. Afhankelijk van het type bedieningsplaat kan de enkel- of duospoeltechniek worden toegepast. Bij het Amphia zijn de bedieningsplaten TECEambia toegepast, die geschikt zijn voor de waterbesparende duospoeltechniek. Met de kleine toets wordt altijd 3 liter gespoeld. Met de grote toets wordt het grote spoelvolume gerealiseerd. Dit volume kan naar wens worden ingesteld op 4,5/6/7,5 of 9 liter. Des te kleiner het spoelvolume des te groter de waterbesparing. Door te kiezen voor een spoelvolume van 4,5 liter wordt 50% water bespaard. Omdat dit bijdraagt aan duurzaamheid heeft TECE destijds de DESIGN PLUS award gewonnen. 

 

Alle bedieningsplaten passen

 Welke serie bedieningsplaten u ook van TECE kiest, deze passen altijd op elk inbouwframe. Dus geen gedoe tijdens het installeren. De meeste bedieningsplaten kunnen bovendien vlak in een wand worden ingebouwd met behulp van een handig inbouwraam. Met de online configurator kunt u in een oogopslag zien welke bedieningsplaat het beste past. 

www.tece.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.