Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Prefab bespaart tijd en kosten

Prefab bespaart tijd en kosten

Het prefabriceren van technische ruimten en voorwanden bespaart tijd en kosten.

960 x 480 teceprofil

Het prefabriceren van technische ruimten en voorwanden bespaart tijd en kosten. TECE levert hiervoor het robuuste TECEprofil en verschillende installatiedelen. Zoals spoeltechniek, wc-bedieningsplaten en het met de hand te verwerken push-fit leidingsysteem TECElogo.

Voordelen prefab

Naast de grote tijdbesparing op de bouw en de onafhankelijkheid van het weer, biedt prefab de volgende voordelen:

• Standaardisatie;

• Stekkerbare oplossingen waarmee de installatietijd drastisch wordt verkort;

• Hogere en uniforme kwaliteit door een beter controleerbare productieomgeving;

• Hogere bouwefficiency door een meer geordende productie omgeving;

• Lagere faalkosten.

Stabiel en flexibel

Het stabiele profielsysteem TECEprofil bestaat uit slechts drie delen: een verzinkte holle buis, één hoekverbinder en een bevestiging. De buis is vormvast en heeft een laag gewicht. Lassen is niet nodig, de hoekverbindingen worden met de hand gemaakt. Door de eenvoud en snelheid waarmee dit gebeurt, kost het produceren weinig tijd. Het grote voordeel van TECEprofil is de flexibiliteit. Er kunnen namelijk allerlei vormen gemaakt worden. En mocht zich een wijziging voordoen in het ontwerp, dan is dat snel geregeld. Tot slot: werken met TECEprofil vereist geen speciale scholing of kennis. Iedereen met twee rechterhanden kan er mee uit de voeten.

960 x 480 tecelogo

Push-fit leidingsysteem ideaal voor prefab

Voor skids levert TECE het push-fit leidingsysteem TECElogo, dat geschikt is voor drinkwater- en cv-installaties. Het maken van een verbinding is eenvoudig en gebeurt volledig met de hand. De buis kalibreren, de buis in de fitting steken en voilà: de verbinding zit muurvast. Er komt dus nauwelijks gereedschap aan te pas en door de eenvoud kan iedereen ermee overweg. In vergelijking tot persleidingsystemen bespaart TECElogo 30% op arbeidstijd.

Enige voorbeelden

960 x 480 prefab wand triple p

Voor het Amphia ziekenhuis zijn 165 combi frames geleverd (2 x toilet en 2x douche), 180 miva wc-frames, 190 standaard wc-frames en 50 wastafelframes. Dhr. John Holterman, prefab coördinator bij Triple P, het prefab production centre van Unica: “wij hebben jaren geleden samen met TECE een uniek concept ontwikkeld. Een prefab wandmodule met geïntegreerd spoelsysteem. De Triple P Unicare wandmodule is een totaaloplossing waarin de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden geïntegreerd zijn. Het systeem is in BIM Revit beschikbaar en is een doordachte oplossing voor logistiek, remontabel en duurzaam bouwen.”

960 x 480 tece 9 bewerkt 2

Voor de woningbouw heeft Löwik Installatietechniek prefab skids ontwikkeld. Één voor de begane grond en voor de 1e verdieping een leidingschachtmodule. De beide skids zijn gebouwd met TECEprofil en voorzien van het TECE wc-inbouwframe. Daarnaast heeft Löwik de prefab energiemodule Wattz-ln ontwikkeld.

960 x 480 fijn wonen heerhugowaard

Bouwbedrijf Van Wijnen zette de trend met prefab woningen onder de noemer Fijn Wonen. De door Van Wijnen toegepaste skids zijn uitgevoerd met het TECE wc-inbouwframe en het leidingsysteem TECElogo. Ook het innovatieve Conntech past het profielsysteem TECEprofil toe in zowel geprefabriceerde skids als wanden. Prefab-oplossingen waarin de wc-inbouwframes met wc-bedieningsplaten van TECE zijn geïntegreerd, alsook het push-fit leidingsysteem TECElogo.


Informatie:

Skids: https://www.tece.com/nl/installatiewanden

TECElogo: https://www.tece.com/nl/leidingsystemen/tecelogo

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.