Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Praxis Megastore, Breda: Verwarmen met oog voor de toekomst
In de Megastore in Breda zijn de bestaande en verouderde verwarmingstoestellen vervangen door een hoog vermogen cascade-in-cascade-installatie.

Praxis Megastore, Breda: Verwarmen met oog voor de toekomst

Met een oppervlakte van 10.102 m2 behoort Praxis Megastore Breda tot één van de 29 grote Praxis vestigingen van ons land. Het verduurzamen van haar winkels is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van de doe-het-zelf retailer. Om hiertoe te komen, zijn alle winkels voorzien van LED-verlichting. Bovendien zijn in de Megastore in Breda de bestaande en verouderde verwarmingstoestellen vervangen door een hoog vermogen cascade-in-cascade-installatie. Het doe-het-zelf centrum wordt sinds anderhalf jaar verwarmd door vier TRIGON® L PLUS toestellen van ELCO. Onder meer de moderne verbrandingstechniek, lage TCO én lage uitstoot van de toestellen, in combinatie met een fijne en hechte samenwerking, was doorslaggevend voor de projectgunning.

Het doe-het-zelf centrum wordt sinds anderhalf jaar verwarmd door vier TRIGON® L PLUS toestellen van ELCO.

Betrouwbaar en energiezuinig

ELCO maakt onderdeel uit van ELCO HEATING SOLUTIONS en wordt in Nederland vertegen­woordigd door ATAG Verwarming Nederland. “De keuze voor het TRIGON® L PLUS systeem is vooral ingegeven door de RVS warmte­wisselaars, die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en gelijk­blijvende hoge rendementen”, vertelt Jan Henk van der Wijk, Marketing en Communicatie Manager bij ATAG Verwarming Nederland. “Het back-upsysteem – met twee onafhankelijk functio­nerende warmtewisselaars in één toestel – zorgt bovendien voor maximale zekerheid en betrouwbaarheid.”

Drie verbrandingszones

De warmtewisselaars zijn verdeeld in drie ver­brandings­zones: een NOx-zone, een CO-zone en een H2O condensatiezone, die samen zorgen voor een minimale NOx-uitstoot en reductie van
de CO-vorming.

NOx-zone: een snelle afkoeling van rookgassen  tot onder de 1.000°C resulteert in een  minimale uitstoot van het schadelijke NOx.

CO-zone: een rookgastemperatuur boven  de 600˚C beperkt de vorming van CO.

H2O-condensatiezone: door de smalle en dicht  op elkaar geplaatste buizen is er sprake van een  maximale warmteoverdracht, met een optimaal  rendement als resultaat.

Dankzij de lage NOx- en CO-emissies voldoet de TRIGON® L PLUS aan de BREEAM-eisen. Ook heeft het verwarmingstoestel een vermelding op dMIA\Vamil Positieve lijst D. In het doe-het-zelf centrum in Breda is gekozen voor twee TRIGON® L PLUS 170 en twee TRIGON® L PLUS 200 toestellen, met een gezamenlijke vermogen van 700 kW.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.