Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Practice what you preach’

‘Practice what you preach’

Bovenstaande uitspraak is zeer van toepassing wanneer een bedrijf als missie heeft om een gezond binnenklimaat te creëren in alle gebouwen, door gebruik te maken van hernieuwbare energie. We hebben het over de missie van Orcon BV en Thercon BV uit Veenendaal.

Beide ondernemingen zijn zusterbedrijven van elkaar en kennen hun eigen tak van sport binnen de wereld van ventilatietechniek en verwarmen en koelen. We spreken met Eddy van Dijk, head of sales bij Orcon BV, Thercon BV en Green Igloo.

Orcon pf-hr_HRC-EcoMax (15) kopiërenMet de HRC EcoMax van Orcon bent u gegarandeerd van de allerhoogste EPG-winst in Uniec2 en het maximale comfort. Dit dankzij het zeer hoge rendement (99,3 en 99,7%) in combinatie met het lage elektriciteitsverbruik (SPI 0,13 W/m³/h en 0,17 W/m³/h). Naast deze unieke eigenschappen is het toestel dankzij 8 aansluitingen en een links/rechtse draaibaarheid eenvoudig op te nemen in een technische installatie.

MVO en duurzaamheid als kernwaarden
“Orcon is het merk waaronder we ventilatieproducten op de markt zetten. Een echte producent, met een 100% Nederlands product”, legt hij uit. “Onderdelen worden naar Veenendaal geleverd en tot eindproducten geassembleerd in een sociale werkplaats. Daarmee wil Orcon een steentje bijdragen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In 2017 ontvingen we daarvoor de prijs ‘MVO ondernemer van het jaar 2016 in Veenendaal’. Thercon is importeur van airco-heaters en warmtepompen van Fujitsu. Beide bedrijven zijn verdeeld over twee verdiepingen en in hetzelfde pand gevestigd.”Met ‘practice what you preach’ zit het goed bij beide ondernemingen. Van Dijk schetst: “In ons eigen pand heerst een gezond en comfortabel binnenklimaat, volledig duurzaam en al van het gas af. We maken van ons hart geen moordkuil, wie wil weten hoe ons pand energietechnisch presteert, kan meekijken op onze energiemonitor via www.greenigloo.nl. Met de Rabobank Foodvalley doen we mee met de Circular Economy Challenge. Daarmee laten we zien dat we serieus bezig zijn met ons vak. Ons motto is ‘als het in ons pand kan, dan kan het overal’.”

Thercon comp_WST_duo_waskamer smal kopiërenDe door Thercon geleverde Fujitsu Waterstage Duo HT (warmtepomp en boiler) heeft slechts 40 minuten nodig om het buffervat van 190 liter op te warmen van 20˚C tot 50˚C (gemeten bij een buitentemperatuur van +7˚C).

Gegarandeerde klimaatprestaties komen niet vanzelf
Orcon BV treedt op in de rol van groothandel, Thercon BV is importeur van Fujitsu klimaatinstallaties voor Nederland. “Thercon BV levert haar producten via groothandel ThermoNoord – onderdeel van Plieger – en aan relaties in het hele land. De producten worden geleverd aan F-gas gecertificeerde installatiebedrijven”, vervolgt Van Dijk zijn verhaal. “Zowel Orcon als Thercon ondersteunen de installatiebranche met projectmatige engineering, indien gewenst leveren we een totaalontwerp aan.”

Om een kwalitatief goed en betrouwbaar binnenklimaat te garanderen, is advies van het opperste belang. Om die reden is het concept ‘Green Igloo’ in het leven geroepen. “Green Igloo staat in dienst van Orcon, Thercon en de opdrachtgever. De Green Igloo project consultants nemen het werk uit handen van de aannemer, de woningcorporatie en de installateur, door advies uit te brengen en als één aanspreekpunt te fungeren. Alleen door gebruik te maken van de voorgestelde merken en installaties kunnen we garanties geven op het vooraf berekende rendement en de beloofde prestaties. Producten moeten een perfect ‘huwelijk aangaan’, daarom werken we alleen met ons bekende merken. Het uitgangspunt is altijd om te voldoen aan de wensen van de eindgebruiker”, aldus Van Dijk.

Kennis delen helpt om het gezamenlijke doel te bereiken
Het moge duidelijk zijn dat klanten van Orcon en Thercon er nooit alleen voor staan, maar op alle support kunnen rekenen. Om iedereen goed beslagen ten ijs te laten komen, zijn er de Orcon Academy en Thercon Academy. Van Dijk: “Wij vinden advies en opleiding erg belangrijk. Daarom leiden we iedereen die met onze producten werkt op in onze trainingsruimte, ook ons eigen personeel. Het is belangrijk dat iedereen weet waar hij of zij mee bezig is en dat we dezelfde taal spreken.”  

Tekst Jan Mol    |    Beeld Orcon/Thercon
Uitgelichte afbeelding: 
Het pand in Veenendaal waarin Orcon en Thercon gehuisvest zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.