Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Plug & play oplossing voor virusvrije lucht
Waar zijn luchtzuiveringssystemen gretig aftrek vinden bij onder meer bedrijven en sportscholen, krijgt Rob Jansen, directeur van Habitat Solutions, nog maar weinig aanvragen binnen van scholen.

Plug & play oplossing voor virusvrije lucht

Schone lucht en een virusvrije omgeving zijn actueler dan ooit. Zeker op scholen, waar dagelijks grote populaties leerlingen en docenten samenkomen in kleine ruimtes. Het Health+ luchthygiënesysteem van Habitat Solutions is een eenvoudig te installeren plug & play systeem dat onderhoudsarm en laag in energieverbruik is. Uniek is dat het virusdeeltjes direct rond het individu doodt, waardoor de kans op verspreiding minimaal is.

Het klinkt zo logisch, schone lucht op scholen. Wie wil nu niet dat zijn kind de dag doorbrengt in een fris en gezond klaslokaal? Maar waar zijn luchtzuiveringssystemen gretig aftrek vinden bij onder meer bedrijven en sportscholen, krijgt Rob Jansen, directeur van Habitat Solutions, nog maar weinig aanvragen binnen van scholen. Verbazingwekkend, vindt hij. “De nood is er het hoogst, maar tot nu toe zien we vooral een afwachtende houding. En dat terwijl het zo belangrijk is om te investeren in schone en veilige lucht, nu én in het post-corona tijdperk.”

Het systeem kan staand op vloer of meubilair worden geplaatst of worden opgehangen.

Onzichtbaar ‘mondkapje’

Luchtreinigingssysteem Health+ maakt gebruik van gepatenteerde ‘ultra high density’ ionisatietechnologie (Ion Flow), gecombineerd met een HEPA+ luchtreinigingssysteem (Cell Flow) dat driemaal efficiënter is dan een traditionele HEPA luchtreiniger en circa drie keer minder energie verbruikt. Een ionisator stoot continu grote hoeveelheden geladen deeltjes uit die zich hechten aan alle in de lucht zwevende deeltjes, zoals aerosole virusdeeltjes, ultra fijnstof en allergenen. Virussen kunnen deze elektrische lading niet verdragen en worden gedood. Alle geladen deeltjes clusteren vervolgens en dalen neer. De Cell Flow luchtreiniger zuigt de clusters aan en verwijdert deze met een efficiëntie van 99,9%. Jansen: “Het grote verschil met andere systemen is dat onze technologie direct rond het besmette individu aerosole virussen deactiveert. Daardoor is er op de weg naar het afzuigpunt geen risico meer op besmetting. Dat maakt dit systeem zo uniek. We noemen het ook wel gekscherend het onzichtbare mondkapje.”

Minder luchtwegklachten

Schone lucht is niet alleen belangrijk om een virusvrije omgeving te creëren, maar zorgt ook voor een afname van luchtwegklachten zoals astma en allergieën. Op de Amsterdamse Montessori- school staat een Health+ systeem in de klas van de elfjarige Sepp, die astma heeft. Zijn moeder Mariëtte merkte welke positieve invloed dit had op zijn functioneren. “Wij zijn gaan googelen en kwamen uit bij dit systeem. Na het plaatsen van het systeem in de klas kon Sepp zijn lessen veel langer volhouden zonder benauwd te worden. Zelfs de juf heeft minder last van hooikoorts en geeft aan dat de andere kinderen alerter reageren doordat het lokaal fris en schoner aanvoelt. Met deze ervaring hebben we een deel van het systeem ook voor thuis aangeschaft!”

Het Health+ luchthygiënesysteem van Habitat Solutions.

Plug & play

Het Health+ systeem is makkelijk en snel te plaatsen en eenvoudig te installeren. Het kan staand op vloer of meubilair worden geplaatst of worden opgehangen. “Je sluit het aan en het werkt meteen. Binnen een half uur is een klaslokaal helemaal schoon en veilig. De ionisator zet je niet meer uit, maar gezien het extreem lage energieverbruik is dit geen enkel probleem”, licht Jansen toe. Reiniging van de vuilcollector kan ‘gewoon met een sopje’, het HEPA filter zuig je eenvoudig schoon en vervang je eens per 18 maanden. Ook kan het onderhoud aan Habitat Solutions worden uitbesteed.

Ten slotte wil Jansen nog iets kwijt over de kosten en baten. “De Health+ technologie is ontwikkeld om een schoon, gezond, vitaliserend en veilig binnenklimaat te realiseren. Daar heeft eenieder en zeker onze kinderen recht op, nu en in het post-coronatijdperk. Gebruik van onze systemen doet het verzuim dalen, waardoor de investering zichzelf direct terugverdient. Daar krijgen scholen bovendien een verbeterd cognitief vermogen en alertere leerlingen voor terug.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.