Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Plug & Play met push-fit leidingsysteem, ook ideaal voor prefab

Plug & Play met push-fit leidingsysteem, ook ideaal voor prefab

Plug & Play met push-fit leidingsysteem

“Dankzij het push-fit leidingsysteem TECElogo, besparen wij veel montagetijd. Elke verbinding is heel eenvoudig met de hand te maken en gaat daardoor sneller dan bij persverbindingen. Bij alle diameters is de werkwijze gelijk en er is weinig gereedschap nodig. Daarom past HOMIJ het toe voor de cv- en drinkwaterinstallaties. Door de eenvoud is dit leidingsysteem ook ideaal voor prefab, zoals bij de MyCuby prefab badkamers, vervaardigd door ons zusterbedrijf Timmerfabriek De Mors”, zegt Ronald Hennekeij, directeur van HOMIJ Duurzame Energie Concepten.

960-x-480-krabbendijke-17

TECElogo universeel inzetbaar

In Kruiningen zijn onlangs 184 seniorenwoningen gebouwd. In elke woning zit een MyCuby prefab-badkamer inclusief een toilet. Het toilet is voorzien van een TECE-inbouwreservoir en bedieningsplaat, beiden uitgerust met de waterbesparende duo-spoeltechniek. Al het leidingwerk van de prefab badkamer is uitgevoerd met het push-fit kunststof leidingsysteem TECElogo. Het push-fit leidingsysteem is bovendien toegepast voor de verdeler en de aanvoer- en retourleiding tussen de verdeler en de luchtwater-warmtepomp.

960-x-480-krabbendijke-2

Nul-op-de-meter

In het kader van nul-op-de meter is elke woning uitgerust met een luchtwater-warmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning en 27 zonnepanelen. Alle verblijfsruimten zijn voorzien van het TECEfloor vloerverwarmingssysteem, behoudens de badkamer waar een radiator voor de verwarming zorgt.

960-x-480-krabbendijke-22

 TECElogo bespaart 30% tijd

TECElogo is een leidingsysteem voor cv- en drinkwaterinstallaties met push-fit, oftewel steekfittingen. Alle verbindingen zijn bij alle diameters (16 t/m 63 mm) eenvoudig met de hand te maken. De verbindingstechniek is hetzelfde als bij het radiale persen, echter komt er geen persmachine aan te pas. Het is een kwestie van voorbereiden, insteken en klaar: de verbinding is gemaakt en zit direct zo vast als een huis. In vergelijking met persen bespaart de verwerking met de hand 30% op de installatietijd.

Voordelen ten opzichte van persen 

Met TECElogo hoeft u weinig te investeren in gereedschap. Het benodigde gereedschap per monteur is beduidend minder in vergelijking tot perssystemen. Bovendien kan de continuïteit bij persen in het geding komen. Want persgereedschap kan stuk gaan, de accu kan leeg raken, de persmachine kan gestolen worden en tot slot, de persmachine kost u geld voor onderhoud! Conclusie: werken met uw handen verlaagt de faalkosten. www.tece.nl www.welldesign.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.