Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Plug-and-play regelafsluiters en kogelkranen voor de installatiebranche:

Plug-and-play regelafsluiters en kogelkranen voor de installatiebranche:

In de bouw heerst een groot tekort aan technisch geschoold en ervaren personeel en daarin zal de komende jaren geen verandering komen. Onder meer in de HVAC- en elektrotechniek zoeken installatiebedrijven naarstig naar oplossingen. Zeker nu doorlooptijden onder druk staan en faalkosten tot een minimum beperkt moeten worden om projecten voldoende rendabel te houden. Belimo speelt hierop in met een unieke aanvulling op haar assortiment: Customized Products.

“Door onze lucht- en waterzijdige aandrijvingen al in onze fabriek voor te monteren en te labelen, specifieke klantinstellingen te activeren en de producten just-in-time en just-in-place als maatwerk aan te leveren, is minder arbeid en (uit)zoektijd in het werk nodig. Bovendien worden een hoge elektrische en hydraulische kwaliteit geborgd”, vertelt Managing Director Richard Daamen. “Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken, waarbij ieder gereed gemeld Customized Product voor uitlevering zorgvuldig wordt getest op functionaliteit en lekdichtheid. Hierdoor worden faalkosten tijdens de projectuitvoering tot een minimum beperkt. Conform alle Belimo-producten wordt op onze Customized Products standaard 5 jaar garantie gegeven.”

Iedere bestelling is uniek

Belimo levert al decennialang Customized Products aan de OEM-sector. Van pluimveehouderijen tot champignonkwekerijen, van broederijen tot scheepsbouwers en van VAV-box-fabrikanten tot brandklepproducenten. Daamen: “Of het nu gaat om labels, klantspecifieke instellingen of een andere kleur behuizing: in ons productieproces kunnen we tal van mogelijkheden implementeren. We zijn in staat om klantspecifieke kabels of connectoren voor te monteren. En ook hydraulisch bieden we meerwaarde, door het voormonteren van leidingwerk, bevestigingsbeugels, bochten, koppelingen of ander fittingwerk aan onze regelafsluiters en kogelkranen. Hierdoor kan de samengestelde set naadloos en plug-and-play op het leidingwerk worden aangesloten. Zelfs het dampdicht isoleren van de set is geen enkel probleem. Door de Customized Products als maatwerk te leveren, is iedere bestelling uniek.”

Kennisdeling als randvoorwaarde

Enkele jaren geleden heeft Belimo de Customized Products ook beschikbaar gemaakt voor de installatiebranche. “Ook installateurs zijn zeer enthousiast over onze service, die verder gaat dan alleen het leveren van producten”, aldus Daamen. “We zoeken letterlijk de verbinding. Met onze aandrijvingen, maar ook in de samenwerking tussen doelgroepen. Van installateurs en system integrators tot en met OEM-partijen. Kennisdeling is hiervoor een randvoorwaarde, waarop we graag en hoog inzetten. Zo kunnen relaties deelnemen aan gratis (product)trainingen. Zowel op locatie als in ons kenniscentrum in Vaassen. Via onze nieuwe website www.belimo.nl kunnen zij zich bovendien aanmelden voor diverse webinars, over het berekenen en selecteren van druk(on)-afhankelijke regelventielen, het toepassen van de intelligente Energy Valve en de geschiedenis en betekenis van VAV en CAV. Hierdoor leren installateurs (nog) betere productselecties maken en nauwkeurig(er) inregelen, met minimale faalkosten, korte doorlooptijden en een perfect werkende installatie als resultaat.”

Beter, slimmer en efficiënter installeren

Zowel de sales support- als buitendienstmedewerkers van Belimo zijn breed opgeleid, benadrukt Daamen. “Circa 80% van de (product)vragen kan direct worden beantwoord. Voor de overige 20% beschikken wij over ervaren productspecialisten, zoals Thomas Kip.” Kip is niet alleen verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de Customized Products in Nederland, maar ook hét aanspreekpunt voor het optimaliseren, offreren en verwerken van Customized aanbiedingen. “Omdat installateurs nog onvoldoende bekend zijn met de prefab mogelijkheden en voordelen van lucht- en waterzijdige aandrijvingen, gaat iedere productaanvraag gepaard met een uitgebreide inventarisatie en adviesgesprek”, vertelt hij. “Ik verdiep me in de aanvragen en inventariseer wat beter, slimmer en efficiënter kan. Daar plukken niet alleen installateurs, maar ook andere stakeholders de vruchten van.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.