Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Platform Binnenklimaattechniek bundelt kennis en tools voor professionals

Platform Binnenklimaattechniek bundelt kennis en tools voor professionals

Deze stap is een belangrijke vervolg in hun nauwe samenwerking waarbij ze met Platform Binnenklimaattechniek professionals in de utiliteitssector alle benodigde hulpmiddelen bieden om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Door deze bundeling ontstaat hét kennisplatform voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van binnenklimaatinstallaties.

Een gezond binnenklimaat gaat over licht, geluid, ventilatie en klimaat. Deze vier aspecten moeten voor de gebruiker optimaal zijn, willen we een werkomgeving als prettig ervaren. Bovendien zijn goed onderhouden en ingeregelde installaties noodzakelijk om het comfort én de gezondheid van eindgebruikers blijvend te garanderen. 

Prestaties waarborgen

Voor al deze onderwerpen zal het Platform Binnenklimaat tools en informatie bieden; kennis die de professional kan gebruiken om de prestaties van klimaatinstallaties te waarborgen. Zo bevat het platform handige publicaties, instrumenten, checklists en kwaliteitstandaarden, waaronder het Programma van Eisen Gezonde Kantoren. Binnenkort is ook de nieuwste versie van het PvE (2021) te downloaden op de website. Ook is het platform de centrale vraagbaak voor alle professionals in de utiliteitssector; ontwerpers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, adviseurs, onderhoudstechnici, facilitair managers, toezichthouders en vertegenwoordigers van de overheid kunnen hier met hun informatiebehoefte terecht.  

Volgende stap in samenwerking

De website voor het platform is eerder al gelanceerd op het Binnenklimaat Theater tijdens VSK2020. “Inmiddels wordt deze site goed bezocht maar ons doel is nu om, in samenwerking met verschillende partijen, meer instrumenten en kennis te verzamelen en te ontwikkelen. Juist door die bundeling van informatie en het brede draagvlak zal er een nationaal platform ontstaan”, zegt John Lens, directeur van TVVL. Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland vult aan: “Met deze lancering zetten we een volgende stap. Van website maken we er een écht platform van, waarop meer partijen kunnen aanhaken, kennis kunnen ontwikkelen, webinars organiseren en opleidingen verzorgen.” 

Bekijk het platform op: www.binnenklimaattechniek.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.