Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Pentair | ‘All-in-one’ pomp specialist

Pentair | ‘All-in-one’ pomp specialist

Pentair biedt een breed assortiment aan afvalwater- en rioolwaterpompen van het merk Pentair Jung Pumpen. Bovendien beschikt de firma over schoonwaterpompen van het merk Pentair Sta-Rite. Het brede assortiment gaat gepaard met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de verschillende toepassingen. Samen met de klant – of dat nu een gemeente, installateur of loodgieter is – kijkt Pentair naar de oplossing die het best past bij de specifieke situatie of wens van de klant.

Al 95 jaar is het merk Pentair Jung Pumpen een begrip als het gaat om oplossingen op het gebied van utiliteitsbouw, afvalwatertechniek en drukriolering. Pascal Crielaard, Area Sales Manager Benelux: “Met onze productie vanuit Steinhagen (Duitsland) en Pisa (Italië) bedienen wij verschillende marktsegmenten in de Benelux. Zo zijn wij bijvoorbeeld actief in de huishoudelijke en commerciële sector. Voor deze sectoren hebben wij een uitgebreide serie dompelpompen voor onder meer regenputten, ondergelopen kelders en kruipruimtes. Voor het afvoeren van fecaliënhoudend afvalwater hebben wij een breed scala opvoerinstallaties.”

trainingscentrum jp steinhagen kopieren

Pentair trainingscentrum in Steinhagen.

 

Nieuwe producten

Ook voor de industriële en gemeentelijke markt heeft Pentair verschillende pompen voorzien van bijvoorbeeld een versnijdende waaier, vortexwaaier of kanaalwaaier. “Onlangs is een aantal nieuwe producten toegevoegd aan het Pentair Jung Pumpen assortiment. Nieuw is onder meer de Hebefix mini, een compacte opvoerinstallatie. Maar ook de reguliere Hebefix is vernieuwd. De kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hetzelfde gebleven, alleen het reservoir heeft een nieuw design gekregen. Ook hebben wij een compleet nieuwe productlijn aan ons assortiment toegevoegd: Drena Line. Deze nieuwe productlijn biedt hoogwaardige roestvrijstalen dompelpompen en opvoerinstallaties voor het afvoeren en behandelen van afvalwater”, aldus Crielaard.

Schoonwaterpompen

Sinds kort zijn ook de schoonwaterpompen van het merk Pentair Sta-Rite verkrijgbaar bij de technische groothandels in de Benelux. Crielaard: “Het merk Pentair Sta-Rite bestaat al ruim 80 jaar en wordt wereldwijd in meer dan 100 landen verkocht. Onze Europese Pentair Sta-Rite-lijn voor huishoudelijke watervoorziening en waterafvoer wordt geproduceerd in Italië en heeft een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het productportfolio bestaat onder meer uit zelfaanzuigende pompen, meertraps centrifugaalpompen en compacte pompsystemen voor watervoorziening, irrigatie en hergebruik van regenwater. Uit deze serie is bijvoorbeeld de Multi Evo zeer geschikt voor het besproeien van een tuin of landbouwgrond, maar in deze droge tijden is ook een regenwateropvangsysteem – Dominator RW Pack – economisch interessant.”

productie jp steinhagen kopieren

De afvalwaterpompen van het merk Pentair Jung Pumpen worden geproduceerd in Steinhagen (Duitsland).

 

Brandbestrijdings- en drukverhogingssystemen

Tot slot biedt Pentair oplossingen voor het bestrijden van brand en het op druk brengen van water. “Wij bieden verticale en horizontale centrifugaalpompen, maar ook complete systemen voor de toevoer van schoon water en het op druk brengen van water voor de industrie. Hierbij is het mogelijk om zowel losse pompen als hele sets te bestellen. Dankzij ons uitgebreide assortiment is een klant bij ons verzekerd van een oplossing die aansluit bij zijn specifieke wensen en behoeften. Een extra voordeel is dat wij onze klanten – loodgieters, installateurs, adviseurs en gemeentes – de mogelijkheid bieden om een training of cursus te volgen in ons trainingscentrum in Steinhagen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.