Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
PBS Holland | Verhoogde vloeren geven installateurs alle ruimte

PBS Holland | Verhoogde vloeren geven installateurs alle ruimte

Dat een hechte samenwerking leidt tot een efficiënt werkproces en een perfect eindresultaat, werd wederom bewezen tijdens de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van AWL-Techniek B.V.. In opdracht van installatiebedrijf Leertouwer voorzag PBS Holland het fonkelnieuwe gebouw van diverse hoogwaardige verhoogde vloeren. Een specialisme waarmee het bedrijf al ruim 40 jaar succesvol aan de weg timmert.

PBS Holland uit Oss is in Nederland toonaangevend op het gebied van verhoogde vloeren voor kantoren, datacenters, cleanrooms, technische ruimtes, natte ruimtes en tribunes. Qua ontwikkeling, productie én een vakkundige installatie in eigen beheer. “De voordelen van een verhoogde vloer zijn legio”, zegt projectleider Martijn van der Hoeven namens PBS Holland. “Allereerst hoef je de bouwkundige vloer niet af te werken. Daarnaast is er alle ruimte voor het netjes wegwerken van elektra-, data- en ventilatievoorzieningen. Bovendien zijn de meeste vloerpanelen uitneembaar, zodat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot de installaties.”

pbs foto 2 kopieren

Voorbeeld natte ruimte.

 

Diverse vloeroplossingen

PBS Holland bracht in het pand in totaal 6.000 m² vloerveld aan. “Voor de kantoordelen hebben we spaanplaatpanelen met een melamine afwerking gebruikt”, aldus Van der Hoeven. “Dit zijn modulaire, uitneembare vloerpanelen die uitermate geschikt zijn voor stoffering achteraf. De natte ruimtes en gangzones zijn voorzien van calciumsulfaat panelen met een messing groefverbinding. Deze elementen zijn met elkaar verlijmd en zorgen daardoor voor een vochtdicht en naadvrij geheel. Tot slot hebben we in de serverruimte spaanplaatpanelen met een aluminium onderlaag en een marmoleum toplaag toegepast. Hoogwaardige afwerkingen die spanningsvelden onder de vloerdelen voorkomen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.