Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Pan Oston, Raalte |  Installeren tijdens een groeispurt ‘Ik ben alleen tevreden  met de hoogste kwaliteit’

Pan Oston, Raalte | Installeren tijdens een groeispurt ‘Ik ben alleen tevreden met de hoogste kwaliteit’

Voor Pan Oston – een nieuwbouwcomplex met 16.000 m2 kantoren en bedrijfshallen – leverde Beekman Elektro alle elektrotechnische installaties. Dit was voor hen het grootste project ooit. De omvang paste binnen de groeiambitie van het elektrotechnische bedrijf. Toch werd het contract pas ondertekend, nadat directeur Erik Beekman het project aan alle kanten tegen het licht had gehouden.

“In december 2017 ontvingen we de offerteaanvraag”, vertelt Beekman. “Ik heb toen onderzocht of ik voldoende mensen kon verzamelen om dit megaproject uit te voeren. Kon ik de kwaliteit blijven leveren waar we voor staan? Bleef er voldoende ruimte om de lopende en nieuwe projecten goed uit te voeren? Pas toen ik alle vragen bevestigend kon beantwoorden, heb ik de voorlopige opdracht aangenomen. Dat was in februari 2018.”

Beekman Elektro Pan Oston Installatie Bouw Nederland

Intensieve voorbereiding

Daarna had Beekman Elektro een half jaar om project Pan Oston te ontwerpen en engineeren. “Dat is kort voor een project van dit formaat. Tegelijkertijd maakten we als bedrijf een groeispurt door. In 2017 telde Beekman Elektro 9 medewerkers; begin 2019 waren dat er tijdelijk 26. Dat moesten we goed managen. Ik heb toen een bedrijfsleider aangenomen. Voor Pan Oston huurde ik een externe projectleider in.”

Alle elektrotechnische installaties

Inmiddels nadert project Pan Oston de opleveringsdatum en heeft Beekman Elektro het werk voor 99,9% uitgevoerd. Dit houdt in dat zij over 16.000 m2 de totale verlichting, het datanetwerk, de inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole, brandmeld-/ontruimingsinstallatie, geluidsinstallatie, zonnepanelen en het kabelwerk voor de werktuigbouwkundige installaties heeft aangelegd.

Beekman Elektro Pan Oston Installatie Bouw NederlandBeekman Elektro Pan Oston Installatie Bouw Nederland

“Later heeft de aannemer – Aan de Stegge uit Twello – bekend dat hij ons had ingeschaald als de risicofactor van het project. Na oplevering vertelde hij dat hij nog nooit had meegemaakt dat alles in één keer werkte. Dat is mijn perfectionistische aard. Ik ben alleen tevreden met de hoogste kwaliteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.