Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overname Smitsair B.V. en Smitsair JETsystemen B.V. door SCHAKO Group:

            Aanvullende technologische competenties en een betere toegang tot de Nederlandse markt


Overname Smitsair B.V. en Smitsair JETsystemen B.V. door SCHAKO Group:
 Aanvullende technologische competenties en een betere toegang tot de Nederlandse markt


SCHAKO Group heeft met terugwerkende kracht en vanaf begin 2021 de Nederlandse bedrijven Smitsair B.V. en Smitsair JETsystemen B.V. overgenomen. “De acquisitie van de Smitsair-ondernemingen is volledig in lijn met de strategie van de SCHAKO Group van regionale expansie en competentieverhoging”, benadrukt Beat Vögeli, CEO van de SCHAKO Group. “De Smitsair-bedrijven zijn zeer bekend en succesvol in Nederland en de omliggende markten. We zien dan ook veel kansen voor zowel Smitsair als de andere zes bedrijven van de SCHAKO Group om van elkaar te profiteren en om samen sterker te worden. Volledig trouw aan ons motto: ‘Pure competence in Air’.”

Toonaangevende marktspelers in ventilatie- en luchtdistributiesystemen

Smitsair, met circa 40 medewerkers in de bedrijven Smitsair B.V. en Smitsair JETsystemen B.V., is opgericht in 1917 e n was tot eind 2020 onafgebroken eigendom van de oprichtersfamilie. Beide Smitsair-bedrijven zijn toonaangevende marktspelers op hun productgebied en gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van passieve, zichtbare ventilatiecomponenten, ventilatiekanalen en speciaal plaatwerk voor een breed scala aan ventilatie- en luchtdistributiesystemen. Het aandeel van individuele maatwerkoplossingen bij Smitsair is ongeëvenaard hoog in de branche. Tot nu toe beleverde Smitsair vooral de B2B-markt: rechtstreeks aan de industrie, utiliteitsbouw, scheepsbouw en landbouw. Maar het bedrijf is ook goed gepositioneerd in de indirecte toeleveringsmarkt, met langdurige relaties in de regionale installatiesector.

Specialisten voor goede lucht

SCHAKO Group houdt zich al meer dan 90 jaar bezig met niets anders dan lucht. “Onze kennis en expertise hebben van SCHAKO dé specialist gemaakt, met individuele oplossingen voor uitdagingen op het gebied van lucht, klimaat, geluidsisolatie, brandbeveiliging en rookafvoer in gebouwen met commercieel of openbaar gebruik”, vertelt Vögeli. “SCHAKO is de juiste keuze voor iedereen met bijzondere ruimtesituaties en speciale luchtvereisten. Onze kracht ligt in het vinden van individuele en intelligente oplossingen voor alle uitdagingen van onze klanten. Dat biedt SCHAKO meer dan ooit: als onderdeel van de SCHAKO-groep bieden we samen met de bedrijven ADMECO, NOVENCO building & Industry, REVEN, SCHNEIDER Elektronik en SIROCCO een uniek portfolio van ventilatie- en klimaatregelingscomponenten en -systemen voor commerciële gebouwen, openbare gebouwen, grote keukens, laboratoria, trappenhuizen, procesindustrie, parkeergarages en tunnelsystemen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.