Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overeenkomst om Polvo Groep over te nemen

Overeenkomst om Polvo Groep over te nemen

Grafton Holding Netherlands, het moederbedrijf van Isero IJzerwarengroep (“Isero”) maakt bekend dat het een conditionele overeenkomst gesloten heeft om de Polvo Groep (“Polvo”) over te nemen. Polvo is een distributeur van gereedschappen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmateriaal en ijzerwaren die vanuit 51 vestigingen actief is in het zuiden, westen en oosten van Nederland. De 9 panden die in eigendom worden gehouden maken ook deel uit van de transactie.

Na afronding van de transactie wordt de positie van Grafton in de Nederlandse ijzerwarenmarkt verder versterkt en zal het gaan opereren vanuit een vestigingsnetwerk van 113 vestigingen. Dit is een belangrijke stap in de op groei gerichte strategie van Grafton in Nederland en volgt op de acquisitie van Isero in november 2015 en vervolgens de acquisities van Gunters en Meuser en Scholte & de Vries – Estoppey in 2017. De Polvo Groep zal als zelfstandig bedrijf actief blijven.

Voor de transactie is goedkeuring gevraagd bij de mededingingsautoriteit en bij de ondernemingsraden is advies gevraagd. Naar verwachting zal de transactie voor het eind van het tweede kwartaal van 2019 afgerond worden.

Bert Bunschoten, algemeen directeur van Isero gaf vandaag het volgende commentaar: “Polvo heeft een sterke positie in het zuiden van het land en versterkt onze marktpositie verder in de overige regio’s waar wij actief zijn. Het is een kwaliteitsbedrijf met sterk management en een vergelijkbare bedrijfscultuur. Haar aanpak met sterke lokale vestigingen gecombineerd met klantleveringen vanuit een centraal distributiecentrum in Moerdijk, wordt ondersteund door een hoge beschikbaarheid van voorraden, product- en marktkennis en toegevoegde waarde diensten. Door de acquisitie kunnen Isero’s klanten op termijn ook gebruik maken van het vestigingen netwerk van Polvo.” Grafton Holdings Netherlands blijft investeren in verdere groeimogelijkheden door acquisitie van bedrijven die complementair zijn en dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder versterkt.”

Willem van Meurs, directeur van Polvo voegt daar aan toe: “De aanpak en cultuur van Polvo en Isero passen goed bij elkaar. De gezamenlijke ondernemingen versterken elkaar met een vergelijkbare aanpak die gestoeld is op een diepgaande kennis van producten. De ondersteuning van Grafton internationaal en Isero in Nederland biedt ons bedrijf de mogelijkheid om in aanpalende gebieden verder te groeien. Daarnaast heeft Polvo unieke ervaring in de belevering van timmerfabrieken en biedt zij ventilatietechniek oplossingen, wat een mooie uitbreiding van het aanbod van Isero geeft.”

Over Grafton
Grafton, met haar hoofdkwartier in Dublin, is een internationaal bedrijf en actief in de groothandel van bouwmaterialen en heeft zowel regionaal als nationaal leidende posities in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nederland en België. Grafton is ook actief in de doe-het-zelf markt in Ierland en de grootste fabrikant van droge mortel in het Verenigd Koninkrijk. De Groep heeft circa 675 vestigingen en bijna 13.000 medewerkers in dienst. www.graftonplc.com

Over Isero
Isero is de groothandel voor gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk en gerelateerde producten. Tot de groep behoren Gerritse IJzerwaren, Breur Ceintuurbaan, Gunters en Meuser, Scholte & de Vries – Estoppey, Pijnenburg Bouw en Industrie, Van Der Winkel en Freke inbraakbeveiliging. Met 62 vestigingen, haar unieke fijnmazige en snelle logistiek, ervaren service gerichte medewerkers, richt Isero zich vooral op bouw, onderhouds- en installatiebedrijven. Alle vestigingen van Isero hanteren het ‘1 | 2 | 3| concept’: de klant staat centraal en kan rekenen op gemak, snelheid en het nakomen van afspraken. www.isero.nl

Over Polvo
De Polvo groep, bestaat uit 50 verkooplocaties in het zuiden, westen en oosten van het land. Polvo opereert onder de volgende merknamen: Leys, Holtgrefe, van der Stad, Kruyt, Lekkerkerker, Van Enckevort, Dubson, De Schakel, Hendriks, Van der Ham, Zwaard, en Kobam. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten op het gebied elektrisch en handgereedschap, hang- en sluitwerk, ijzerwaren, bouwbeslag en sanitair. GKL behoort ook tot de Polvo groep en is een specialist  in ventilatieroosters en ventilatietechniek op en rond de gevel. www.polvobv.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.