Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
OTIB pakt personeelstekort in de installatiebranche aan op Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg

OTIB pakt personeelstekort in de installatiebranche aan op Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg

In samenwerking met het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technische installatiebedrijf OTIB, wordt op Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg het LoopbaanCentrum gerealiseerd. Dit ligt in lijn met het beursthema Efficiënt Werken, waarmee ingespeeld wordt op het personeelstekort in de installatiebranche. Met items als het zoeken en vinden van de juiste medewerkers, ontwikkeling- en opleidingsmogelijkheden geeft het LoopbaanCentrum antwoord op personeelsvraagstukken.

De partners van het LoopbaanCentrum zijn Tutorial Opleidingen en Advies, InstallatieWerk, Deltion College Zwolle, Stichting Collegiale In- en Uitleenservice, BuildingJobs, Studium en OTIB. Deze organisaties komen samen op het LoopbaanCentrum en helpen zo de bezoeker bij de ontwikkeling van hun eigen loopbaan of die van hun werknemers. Er wordt onder andere aandacht besteed aan veiligheidstrainingen, bij- of omscholing, personeelsbemiddeling van installatiebedrijven bij overschot of tekort, ontwikkeling van technische bedrijven en loopbaanadvies.

Collegetour 2019
Naast het LoopbaanCentrum zijn er tijdens Installatie & Elektro Vakbeurs meer initiatieven die inspelen op het personeelstekort in de installatiebranche. Zo is er een CollegeTour op dinsdag 10 september. Om het vaktalent van morgen zo gericht mogelijk over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche te informeren, organiseert OTIB voor mbo-leerlingen de College Tour. Hierbij worden leerlingen aan de hand van een routekaart en een vragenformulier uitgedaagd om op de beurs antwoorden te verzamelen bij de deelnemende standhouders. Op deze manier worden de leerlingen geïnformeerd over het installatievak en komen ze in contact met branchebedrijven.

‘Hoe kom ik aan personeel?’
Ook is er een kennistheater op de beursvloer waar dagelijks meerdere sessies zijn bij te wonen. Tijdens een aantal sessies wordt aandacht besteed aan het personeelstekort in de branche. Zo is er een sessie ‘Hoe kom ik aan personeel?’ waarbij belangstellenden onder begeleiding van OTIB arbeidsmarktadviseurs een speurtocht naar ‘verborgen matches’ volgen. Hier leren de belangstellenden hoe ze onbenut potentieel met technisch talent kunnen vinden, kunnen opleiden en kunnen behouden voor hun bedrijf. Verder kunnen op 11 september werkzoekenden zich oriënteren op een baan in de technische installatiebranche. Samen met bedrijven biedt OTIB een inkijk in de loopkansen die de branche biedt.

Praktische informatie
Installatie & Elektro Vakbeurs vinden plaats op 10, 11 en 12 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg. De openingstijden zijn iedere dag van 13.00 tot 21.00 uur. Met de avondopenstelling is het voor installateurs ook mogelijk om na het werk de beurs te bezoeken. Voor meer informatie: www.installateurvdtoekomst.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.