Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

‘Orato Offices en De Henri gaan flink besparen op hun energierekening’

foto-5-verdiepingsvloerOrato
Op de verdiepingsvloer liggen de schachtleidingen klaar voor isolatie.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | C.J. van Staveren B.V.

7 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Om niet alleen Orato Offices te voorzien van warmte en koude, maar ook het naastgelegen kantoorpand De Henri, voorzag Isolatiebedrijf C.J. van Staveren B.V. de nieuwe WKO-installatie van hoogwaardige isolatie. Zij isoleerde de schachtleidingen van de GKW en CV vanaf de WKO-ruimte naar de technische ruimte op de zevende verdieping – inclusief alle aftakkingen naar de klimaatplafonds – en vanaf de technische ruimte naar het dak. Over dit gehele traject bekleedde zij alle leidingen met een ‘tracing’, een doeltreffende isolatielaag met een aluminium stucco-afwerking.

De WKO-installatie van kantoorpand De Henri.

Het Rotterdamse Isolatiebedrijf C.J. van Staveren B.V. is al sinds 1980 actief in de technische isolatiewereld en sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerd familiebedrijf. Met bijna een halve eeuw ervaring staat het te boek als landelijk opererend isolatiebedrijf met projecten in de utiliteits- en scheepsbouw, offshore-, petro- en chemische industrie. Voor deze brede klantenkring biedt Van Staveren alle werkzaamheden op het gebied van isolatie, steigerbouw, coating, tracing en brandwerende applicaties.

Hoofdleidingen en aftakkingen

“Het isolatiewerk bij Orato Offices was een intensieve klus”, vertelt Joey van Staveren, bedrijfsleider en toekomstig directeur van Isolatiebedrijf C.J. van Staveren B.V. “We hebben niet alleen de hoofdleidingen geïsoleerd, maar ook alle aftakkingen naar de verdiepingen. Alleen dan leveren de isolatiewerkzaamheden het hoogste rendement op. Orato Offices en De Henri gaan flink besparen op hun energierekening. Zij hebben een verminderde CO2-uitstoot en hun installaties zijn dusdanig beschermd, dat deze langer meegaan.”

Het verloop van het leidingwerk naar Orato Offices.

Gecertificeerd

Van Staveren hanteert bij de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden een hoge kwaliteitsstandaard. Het werk moet veilig zijn voor de medewerkers; elk risico op incidenten moet uitgesloten zijn. De kwaliteit moet voldoen aan de normen van VCA**2017/6.0, SCL en NEN-EN-ISO 9001:2015. 

Trots

Van Staveren: “We zullen elke keer weer trots zijn als we langs Orato rijden, op deze mooie locatie aan de A10 en waarderen dat wij mee hebben mogen werken aan dit project. Hier wil je als ondernemer graag je naam aan verbinden. Ook de samenwerking met Roodenburg heeft het werk plezierig gemaakt. Door de jaren heen hebben Roodenburg en Van Staveren elkaar goed leren kennen. We hebben aan een half woord genoeg.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht