Niko Home Control
01:27
03-10-2018

Optimaliseer je energieverbruik met Niko Home Control

Het aandeel van energie dat consumenten zelf opwekken, vooral via zonnepanelen, lag nooit zo hoog. Maar hoe zorg je ervoor dat je die energie optimaal benut?

Met Niko Home Control als centraal platform in je woning, kan je moeiteloos systemen van partnermerken centraal koppelen en bedienen. En dankzij de flexibiliteit van het systeem, blijft het ook steeds makkelijk uit te breiden. Zo wordt nu ook het centraal beheren van je energieverbruik met Niko Home Control makkelijker dan ooit, met dekoppeling van nieuwe partners uit de HVAC en energiesector: NIBE en Smappee.

Niko is partner met kwaliteitsvolle bedrijven om onze huizen comfortabeler, veiliger en efficiënter te maken, ook op het vlak van energiebeheer. Via Niko Home Control stuur je rolluiken, verwarming, ventilatie, verlichting, … centraal aan en kan je op elk moment van de dag het energieverbruik van al je toestellen monitoren, waar je ook bent. Zo kan je nauw opvolgen of je toestellen niet onnodig energie verbruiken en kan je bijsturen waar nodig.

Veranderende energiemarkt
“Niko heeft met Niko Home Control het platform bij uitstek dat verschillende systemen met elkaar kan verbinden”, zegt Stephane Willaert, Director Partnerships bij Niko. “We zijn blij om nu de koppelingen met NIBE en Smappee te kunnen lanceren”, gaat hij verder. De nieuwe integraties vormen een antwoord op de veranderende energiemarkt. En vooral: Niko anticipeert ermee op de nieuwe uitdagingen die erdoor ontstaan.

Zo zet het bedrijf een belangrijke stap in de domeinen van HVAC (Heating, Ventilation en Air-Conditioning) en energie. Door de data van de Smappee energiemonitoring te koppelen aan de energiefunctionaliteit van Niko Home Control heb je controle op je energieverbruik, krijg je inzicht in welke toestellen de grootste energieverbruikers zijn en kan je meteen bijsturen waar nodig. Door de integratie van de NIBE-systemen geldt dat voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Alles vanuit één centraal platform, Niko Home Control.

Inzicht in energieverbruik
De consument wekt steeds vaker zelf energie op via zonnepanelen, wat zorgt voor een lagere factuur. Maar hoeveel de zonnepanelen precies opwekken en hoe het energieverbruik verder teruggedrongen kan worden is vaak nog onbekend. De meeste consumenten realiseren zich niet dat gemiddeld slechts 30% van de door zonnepanelen opgewekte energie direct wordt verbruikt en de rest terug naar het netwerk vloeit.

“Met de integratie van NIBE en Smappee geven we onze klanten niet alleen meer inzicht in hun energieverbruik, maar ook de mogelijkheid om het verder te verlagen en ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk energie van eigen dak gebruiken. Dit is niet alleen beter voor ons klimaat maar ook beter voor de portemonnee”, verduidelijkt Bart Van Remortel, Senior Productmanager Energy & HVAC bij Niko.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

Villeroy & BoschDelabie