Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Optimale kennis van techniek én praktijk
Uitbreiding van Vergeer Holland in Bodegraven.

Optimale kennis van techniek én praktijk

‘Wij ontwerpen geen installaties, maar een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.’ Technisch ontwerp & tekenbureau AVD is gespecialiseerd in het ontwerpen, engineeren en tekenen van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties, in de ruimste zin van het woord. Tot de referentielijst behoren indrukwekkende projecten zoals de nieuwbouw van onderwijscentrum De Vaandel in Heerhugowaard, woontoren HAUT in Amsterdam en de PI in Scheveningen en Zaandam, evenals de uitbreiding van Vergeer Holland in Bodegraven. In opdracht van installateurs Plomp Installatietechniek en Kromwijk Elektro heeft AVD de voorlopige installatieontwerpen voor Vergeer Holland doorontwikkeld tot een definitief ontwerp.

“Wij hebben het calculatieontwerp van Plomp Installatietechniek en Kromwijk Elektro vertaald naar (Revit/3D) werktekeningen, inclusief detailleringen, maatvoeringen en materialen”, vertelt Arie van Duijvenbode, eigenaar van AVD. “Om hiertoe te komen, hebben we tevens de coördinatie met de nevenaannemers verzorgd, zoals Voets & Donkers voor de luchtbehandeling en koeling en ULC Groep voor de sprinklerinstallaties. Alle installaties zijn in eerste instantie geëngineerd en getekend in 3D/Revit en daarna gegenereerd naar werktekeningen. Door RGD Ontwerp & Advies uit Bodegraven zijn gedurende het project alle overall clashcontroles uitgevoerd.”

Voor het kantoordeel van de nieuwbouw zijn duurzame installaties ontworpen, zoals vloerverwarming, gebalanceerde ventilatie, VRF-systemen, elektra en verlichting, vertelt Van Duijvenbode. “Voor de bedrijfsruimten hebben wij hoofdzakelijk de drinkwater-, onthard water-, CO2- en persluchtinstallaties, hemelwaterafvoeren en riolering uitgewerkt, ten behoeve van de diverse procesinstallaties. De grootste uitdaging in dit project was de zeer korte voorbereidingstijd. Plomp Installatietechniek en Kromwijk Elektro kregen de installatiewerken pas drie maanden na de start van de bouw gegund. Dit betekende dat het engineerings- en tekenwerk in een zeer korte tijd moest worden uitgevoerd.”

Van Duijvenbode is al sinds 1986 actief is in de installatiebranche. “Ik ben circa 11 jaar werkzaam geweest vanaf tekenaar tot projectmanager utiliteit”, vertelt hij. “Bovendien heb ik ruim 23 jaar ervaring in de ontwerp- en advieskant, waardoor AVD bedrijven en instellingen in al hun ontwerp-, engineerings- en tekenvraagstukken kan ondersteunen. Dit wordt door de markt zeer op prijs gesteld en vertaalt zich iedere keer weer in een energie- en kostenefficiënte installatie, met een hoge kwaliteit én comfort. Een win-winsituatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.