Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Overig

Optimale hygiëne in uitbreiding Vergeer Holland

Naamloos-1
Een render van het reinigingssysteem zoals bij Vergeer Holland werd geplaatst.

Tekst | Tekst en beeld BOONS FIS

30 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Familiebedrijf BOONS FIS, gevestigd in België en Nederland, is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en installeren van reinigingsinstallaties. Ook biedt de firma een breed gamma aan persoonlijke hygiëneapparatuur, industriële wasinstallaties en mechanische handling-apparatuur.

BOONS FIS en Plomp Installatietechniek zijn al jarenlang partners voor tal van projecten, zoals voor Vergeer Holland. In dit project ontwikkelde Plomp Installatietechniek in overleg met Vergeer Holland een volledig hygiëneprotocol, waarin aandacht werd besteed aan zowel persoonlijke hygiëne als de reiniging van de productiehallen. Dit op maat gemaakte hygiëneprotocol laat Vergeer Holland toe om optimaal aan alle hygiëne-eisen te voldoen. Op basis hiervan werden de nodige installaties geproduceerd en geleverd door BOONS FIS. Plomp Installatietechniek zorgde ervoor dat alles correct geïnstalleerd kon worden.

Voor de reiniging van de productiehallen werd gekozen voor een drukverhogingsunit van 20 bar, gekoppeld aan een centrale schuim- en desinfectie-installatie. Dankzij de keuze voor een centraal systeem kunnen deze installaties veilig geplaatst worden in een afgesloten technische ruimte. In de productie kan middels afnamesatellieten gekozen worden tussen schuimen, spoelen op 20 bar of desinfecteren. De hygiënesassen werden ingericht met verschillende wasgoten, hygiënestations (voor het desinfecteren van de handen en reinigen van de zolen) of tourniquets (om de handen te desinfecteren waar zolenreiniging niet nodig is). Hierdoor kunnen de productieruimtes niet betreden worden zonder het hygiëneproces correct te doorlopen en wordt een optimale hygiëne verzekerd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht