Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Optimale BIM-ondersteuning voor stabiel montagesysteem

dsc06973-kopieren

4 september 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het veelzijdige Big Foot Systems heeft al uitgebreid zijn meerwaarde bewezen voor het stabiel en veilig bevestigen van zware units als luchtbehandelingsgroepen op bijvoorbeeld platte daken. Als verdeler van Big Foot Systems voorziet Linum Europe ook in intensieve ondersteuning, bijvoorbeeld om een maatwerksysteem te realiseren. Bovendien is ook het gebruik van BIM geen enkel probleem, dankzij een uitgebreide objectendatabank.

Big Foot Systems staat synoniem voor stevige, multifunctionele sokkels. Op deze structuren kunnen diverse technische groepen zoals buitenunits en luchtbehandelingsgroepen eenvoudig en flexibel gemonteerd worden. De montage van Big Foot Systems is zowel mogelijk op industriële platte daken als op de begane vloer. Het veelzijdige aanbod biedt oplossingen voor een brede range aan toepassingen.

Linum Europe

Linum Europe werpt zich op als servicepartner met betrekking tot o.a. windbelasting, gedetailleerde drukberekeningen en technisch advies rond constructies naargelang het daktype.

 

Door gebruik te maken van Big Foot Systems hoeft er nooit in het dakoppervlak geboord te worden om de units te bevestigen. Er is dus geen kans op penetratie in of verzwakking van de dakstructuur. Het lichte gewicht en de flexibele hanteerbaarheid van de Big Foot Systems supports maakt het werk ook voor de monteurs eenvoudig. Een ander voordeel is dat de luchtgroep volledig los van het dak staat en dat technici de luchtgroep ook vanaf de onderkant kunnen bereiken. Big Foot Systems levert ook walkways waarmee een veilige toegang op het dak gegarandeerd wordt. Louvreschermen zorgen voor een adequate bescherming van de units of groepen, evenals voor geluidsdemping.

Linum Europe, de exclusieve verdeler van Big Foot Systems, gaat er prat op een uitstekende service te kunnen bieden aan de HVAC-installateur. Het bedrijf werpt zich op als servicepartner met betrekking tot o.a. windbelasting, gedetailleerde drukberekeningen en technisch advies rond constructies al naar gelang het daktype. Dankzij de kant-en-klare pakketten vormt ook de montage geen problemen.

Online BIM-modellen

Aangezien BIM steeds meer zijn weg vindt naar de bouwprofessionals, is ook voor het gebruik van Big Foot Systems optimale BIM-ondersteuning voorzien. Zo stelt de fabrikant heel wat BIM-modellen ter beschikking van de voorschrijver. Deze zijn terug te vinden op de website van Big Foot Systems. Natuurlijk biedt Linum Europe hierbij de nodige ondersteuning. In-house specialisten van het bedrijf assisteren klanten met het berekenen van maatwerksystemen. Dat proces begint doorgaans met een eenvoudig invulformulier. Hierop worden verschillende parameters ingevuld, zoals gewicht, lengte, breedte, hoogte, werkruimte tussen de units en frequentie. Ook de hoogte van het frame en informatie over het dak (zoals het type dakbedekking en de hellingsgraad) kunnen worden aangegeven. Op basis van dit document gebeurt de verdere studie en wordt in een latere fase een montageplan uitgewerkt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht