campagnebeeld ubbink solarpx
02:41
11-12-2019

Optimale bevestiging en bescherming van uw zonnepanelen

Om uw zonnepanelen optimaal te bevestigen en te beschermen, biedt Ubbink Solar Bevestiging en Protectie! Dit unieke programma bevat bevestigings- en protectieoplossingen zoals het vernieuwde Solar Indakmontagesysteem, de nieuwe Solar Kabel- en Leidingdoorvoeren en de Solar Vogelschroot Zonnepanelen. Gebruik de energie van de zon met Ubbink Solar Bevestiging en Protectie!

Het complete programma Solar Bevestiging en Protectie bevat diverse bevestigings- en protectieoplossingen die geschikt zijn voor alle verkrijgbare zonnepanelen. Omdat ieder dak verschillend is, biedt Ubbink als ervaren dakspecialist voor iedere daksituatie een oplossing om zonnepanelen degelijk te bevestigen. “Binnen Solar Bevestiging hebben we voor hellende daken zowel een Opdak montagesysteem als een Indak montagesysteem. Daarnaast hebben we voor platte daken de kunststof FRS 60 Platdakbak waarop de zonnepanelen geplaatst kunnen worden zonder dat de dakbedekking doorbroken wordt”, zegt Pascal van Meerten, Product Manager van Ubbink.

Om de kabels van de PV-panelen en thermische leidingen van zonnecollectoren op een lucht- en waterdichte, veilige en gemakkelijke manier door het dak te voeren, biedt Ubbink diverse Solar Kabel- en Leidingdoorvoeren. “Het assortiment Solar Kabel- en Leidingdoorvoeren is uitgebreid met oplossingen voor het platte dak en er is zelfs een universele doorvoer voor het hellende dak beschikbaar.” De nieuwe Solar Vogelschroot Zonnepanelen completeert het Solar Bevestiging en Protectie programma en zorgt voor bescherming van de ruimte onder de zonnepanelen, wat van zeer groot belang is voor de werking en levensduur van de zonnepanelen. 

Solar Kabel- en Leidingdoorvoer universeel 15°-55°.

Sterke groei

Reden voor Ubbink om het Solar Bevestiging en Protectie programma te upgraden en verder uit te breiden, is de sterke groei in de solarmarkt. Bovendien zijn daken nog niet altijd veilig en optimaal lucht- en waterdicht afgewerkt, omdat er niet veel universele oplossingen beschikbaar zijn. “We hebben de Solar Vogelschroot Zonnepanelen en een drietal Solar Kabel- en Leidingdoorvoeren toegevoegd. Hiermee kan de installateur de zonnepanelen eenvoudig, veilig en lucht- en waterdicht installeren en afwerken.” Alle innovaties zijn toepasbaar binnen het Ubbink Indakmontagesysteem en alle in de markt verkrijgbare opdaksystemen. 

Brandgevaar

Goede ventilatie is van groot belang voor een goede werking en lange levensduur van solarsystemen. Volgens Van Meerten vormen vogels in veel gevallen een probleem doordat ze onder de zonnepanelen gaan zitten. “Ze nemen takjes en andere materialen mee om nestjes te bouwen. Daardoor ontstaat al snel het risico van brandgevaar. De temperaturen onder de zonnepanelen kunnen enorm oplopen, zeker als ook een goede ventilatie door die nestjes wordt belemmerd.”

Het aantal branden onder zonnepanelen is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. “Dat toont het belang van een goede afscherming van de ruimte onder die panelen. Want naast de ontbranding van nestmateriaal en blaadjes beschadigen de vogels vaak ook de bedrading, waardoor kortsluiting kan ontstaan. Hiervoor is de Solar Vogelschroot Zonnepanelen een perfecte oplossing!”

Solar Vogelschroot Zonnepanelen.

Specifieke kenmerken

De nieuwe Solar Vogelschroot Zonnepanelen heeft een aantal specifieke kenmerken die voorkomen dat vogels onder de zonnepanelen kunnen komen. ”De schroot is 12 centimeter hoog en is van hoogwaardig stevig kunststof. Dat zorgt voor een optimale afsluiting van de ruimte onder de zonnepanelen. Met slechts een paar kleine metalen klemmen kan de installateur de schroten bovendien eenvoudig bevestigen.”

De stroken kunnen eenvoudig op maat geknipt worden en zo zorgen voor een naadloze aansluiting. Voor de hoeken heeft Ubbink zelfs een nieuwe hoekverbinding ontwikkeld. “Dit scheelt de installateur veel handelingen en tijd op het dak omdat hij niet zelf een hoek hoeft te maken uit een rechte strip. Dit draagt bij aan de veiligheid van die installateur.”

Lucht- en waterdicht

Behalve een verantwoorde bescherming van de ruimte onder de zonnepanelen innoveert Ubbink ook in de water- en luchtdichte doorvoer van kabels en leidingen. “Vaak worden snelle oplossingen toegepast met een buisje, afgewerkt met kit waardoor de kabels en leidingen worden geleid. Hierdoor komen geregeld vochtplekken voor rondom de doorvoer aan de binnenzijde van het dak. Maar ook die doorvoer moet veilig, water- en luchtdicht zijn. Dankzij onze nieuwe Solar Kabel- en Leidingdoorvoer universeel 15°-55° heeft de installateur een kant-en-klare oplossing in handen waarmee hij zowel de buiten- als de binnenkant eenvoudig afsluit en zorgt voor een optimale doorvoer”, aldus Van Meerten. De doorvoer bestaat uit een buitenmanchet met een laag EPDM, een buis en een binnenmanchet die eveneens is voorzien van een laag EPDM. “Daarmee wordt de doorvoer lucht- en waterdicht afgesloten en kan de installateur snel en eenvoudig een hoogwaardige doorvoer maken waarop hij en zijn klant kunnen vertrouwen.”

Meer innovaties

Naast deze innovaties zijn er meer vernieuwingen doorgevoerd in het Indakmontagesysteem. En volgens Van Meerten blijft Ubbink werken om het Solar Bevestiging en Protectie programma verder te optimaliseren en te vernieuwen.

Productadvies op maat

Heeft u vragen? De specialisten van Ubbink adviseren u graag. Bel de Ubbink Productadvieslijn op 0313 480 300 of stel uw vraag per mail via productadvieslijn@ubbink.nl. 

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

www.ubbink.nl/solar

Tekst: Ubbink
Beeld: Ubbink

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees meer over: Ubbink , ventilatie , Zonnepanelen

Installatie en Bouw Nederland partners

delabie logoflair  appartement toegepast inbouw dpi