Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oplossingen voor verlichting en luchtzuivering

Oplossingen voor verlichting en luchtzuivering

Via een samenwerking met de Duitse producent Dr. Hönle is lichtspecialist en wereldmarktleider LEDVANCE ook actief geworden in de luchtzuivering. Dat heeft geleid tot slimme, eenvoudig te installeren en bedienen apparaten die met behulp van ozonvrije UVC-technologie de lucht in kleine en grote ruimten kunnen zuiveren. Deze productgroep vormt een mooie aanvulling op de al bekende Human Centric Lichting (Biolux) systemen en de verblindingsvrije Indiviled LED-verlichting, die een flinke bijdrage kunnen leveren aan comfort, gezondheid en leerprestaties op scholen.

Dat UV-C-licht lucht kan ontsmetten, is al decennia bekend. “Door de coronapandemie is ons Duitse hoofdkantoor sinds maart 2020 zelfstandig en via samenwerking met Dr Hönle AG gestart met UV-C-technologie”, vertelt Ronald Moeskops, bij LEDVANCE verantwoordelijk voor de marketing van de professionele markt in de Benelux. “Dat heeft geleid tot tal van producten, zoals voor in de auto of om een mobiel te ontsmetten. Voor het ontsmetten van ruimten is door Dr. Hönle de SteriWhite-serie ontwikkeld, een reeks luchtzuiveringsunits met een capaciteit van maximaal 115 tot 900 m3/h. Deze stand-alone-apparaten zuigen vuile lucht aan en blazen gezuiverde lucht uit. Ideaal voor klaslokalen, want ze zijn met maximaal 39 dB(A) heel stil. De ingebouwde UV-C-lampen gaan 16.000 uur mee, dus voor een gewoon lokaal is een unit vier tot vijf jaar onderhoudsvrij.”

De SteriWhite-unit kan los op wieltjes staan maar ook aan de wand hangen.

Aerosolen 

In Duitsland zijn al meerdere scholen uitgerust met SteriWhite-units. Jan Pieter Heimgarter, verantwoordelijk voor technical support en trainingen: “Met de Air Purifier Calculator kun je heel eenvoudig berekenen welke versie je nodig hebt en welk effect dat oplevert. Je hoeft enkel de afmetingen van de ruimte, hoe intensief de ruimte gebruikt wordt en de gewenste verversingsratio in te vullen. Heel actueel en interessant aan het begin van het griepseizoen: aerosolen worden vrijwel volledig uit de lucht gezuiverd en zo wordt de virusoverdracht tot een minimum beperkt.” De plug and play units kunnen op wieltjes staan of aan de muur worden gehangen. “Meestal werken twee kleine beter dan één grote unit; wij kunnen de gebruiker daarin uiteraard adviseren”, vult Moeskops aan.

Perfecte lichtoplossingen

De luchtzuivering is een passende aanvulling op het assortiment voor frisse en gezonde scholen. Moeskops: “Gezond licht en gezonde lucht gaan vaak samen, ze maken beide deel uit van het Programma van Eisen Frisse Scholen. Onze Biolux systemen op basis van Human Centric Lighting leveren bijvoorbeeld ook aantoonbaar een bijdrage aan de gezondheid, het welbevinden en de prestaties op scholen. Dat geldt evengoed voor ons nieuwste verlichtingssysteem, dat onlangs is toegepast in de Bredase school Visio. Dit is een onderwijsinstelling voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking. De eisen ten aanzien van verblinding, juiste kleuren en lichtmanagement waren zeer streng en daartoe is ons LEDVANCE Linear Indiviled Direct Dali-systeem toegepast met een UGR < 16. In totaal zijn er 400 armaturen geplaatst, met voor elke plek de juiste oplossing. Dat mag je van ons wel verwachten.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.