Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oplossingen voor het slim en bewust omgaan met water: ‘We make life flow’
HDPE assortiment met Akasison daktrechter.

Oplossingen voor het slim en bewust omgaan met water: ‘We make life flow’

We hebben alleen nog niet persoonlijk kennis gemaakt. In de komende maanden breng ik hier graag verandering in.” Aan het woord is Hilbert Pool, Sales Director Nederland bij Aliaxis Nederland, dé specialist in duurzame en innovatieve oplossingen voor schoon water, sanitaire voorzieningen en energie.

Pand van Aliaxis Nederland B.V. met Hydro Dynamics Experience Centre (testtoren).

Onze wereld verandert continu en heeft invloed op ons dagelijks leven. Eén van de belangrijkste uitdagingen op dit moment is klimaatverandering. Hogere temperaturen, veranderingen in neerslaghoeveelheden en -patronen en extreme weersomstandigheden zijn nu al van invloed op de menselijke gezondheid, natuur en economie, weet Pool. “Om deze trend te doorbreken, moeten we slim en zorgvuldig omgaan met water, op alle fronten. Bijvoorbeeld door continu op zoek te gaan naar duurzame en effectieve oplossingen. Zorg dragen voor veilig en schoon drinkwater en slim omgaan met regen- en afvalwater vormen wereldwijd de basis van ons bestaansrecht als Aliaxis. De afgelopen jaren is bijvoorbeeld kunststof steeds belangrijker geworden, als het gaat om robuust, lichtgewicht en duurzaam installeren. En juist daar zijn wij zo goed in!”

Geïnstalleerd hemelwaterafvoersysteem met volvulling Akasison.

Samen werken aan maatwerk oplossingen

“Onze getalenteerde vakmensen werken dagelijks met veel toewijding, kennis en kunde aan een breed en diep aanbod producten”, vertelt Danielle Colleye, Marketing Director Benelux. “Bovendien bieden we gespecialiseerde services voor de bouw, industrie en infra. Met ons lokale hart in Nederland en een globale knowhow en mindset kunnen wij snel en goed anticiperen op klantbehoeftes. Zo zijn wij in staat om complete en maatwerk oplossingen te leveren, voor alle uitdagingen en noden in de markt. Als ‘One Aliaxis’ knopen wij alle werelden van vloeistoffentransport aan elkaar. In onze Europese magazijnen liggen meer dan 300.000 producten op dit gebied op voorraad. Van binnenhuisrioleringen, hemelwaterafvoeren en lijnafwatering tot vloerputten, dakgoten, (ultralage) douchesifons, drinkwaterleidingen en bijbehorende aansluitmaterialen. Zo leveren wij PE-producten voor binnenhuisrioleringen en hemelwaterafvoer die volledig recyclebaar zijn. Bovendien werken we continu en hand-in-hand met o.a. installateurs, woningcorporaties, projectontwikkelaars en distributeurs aan (product)innovaties, zodat we flexibel en snel kunnen inspelen op de veranderende wereld. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst, waarin slim en bewust met water wordt omgegaan.”

Close-up van een daktrechter.

Altijd dichtbij

Met 16.200 werknemers in meer dan 46 landen staat Aliaxis altijd dicht bij haar klanten. “Als organisatie combineren wij de kracht van lokale kennis en vaardigheden met een wereldwijd netwerk van sterke en erkende merken en oplossingen”, vertelt Colleye. “Alle bedrijven die deel uitmaken van de Aliaxis groep excelleren in hun eigen vakgebied. Zo zijn we met Nicoll n.v. marktleider in de distributie aan en samenwerking met partnerbedrijven in de bouw-, kunststof- en sanitairbranche. Om de afzetmarkt in de Benelux nog verder te vergroten, zullen we de volledige voorraad bouw- en sanitaire oplossingen op korte termijn verder clusteren in een geoptimaliseerde logistieke hub in Herstal, vlakbij Luik, vanaf waar we toegang hebben tot alle belangrijke uitvalswegen in de Benelux. Bovendien wordt Nicoll n.v. in de loop van dit jaar omgedoopt tot Aliaxis Belgium, zodat we met één sterk en duidelijk merk de markt kunnen bedienen.” De voorraad voor de industrie en infrastructuur is inmiddels verhuisd naar een industriële hub in Mannheim (Aliaxis Deutschland). Bovendien wordt de vestiging in Panningen uitgebouwd tot dé specialisatiehub voor de productie en distributie van Hoge Dichtheid Polyetheen (HDPE) producten voor onder andere binnenhuisrioleringen en hemelwaterafvoeren. “Vanuit deze nieuwe basis kunnen we klanten nog beter en completer van dienst zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.