Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oplossingen met impact
Onder andere downsizing, duurzaamheid én de wens voor betaalbare woonruimte zijn dé redenen waarom steeds meer bewoners voor een miniatuurhuis van max. 24 m2 kiezen.

Oplossingen met impact

Ruimtelijk comfort op slechts een paar vierkante meters

Tiny Houses zijn op dit moment erg in trek. Onder andere downsizing, duurzaamheid én de wens voor betaalbare woonruimte zijn dé redenen waarom steeds meer bewoners voor een miniatuurhuis van max. 24 m2 kiezen. Hierbij wordt elke ruimte in huis slim gebruikt, met bijvoorbeeld een keukenblok direct naast de ingang, een garderobe en kastelementen onder de trap naar de hoogslaper, een uitnodigende bank met extra opbergruimte en/of een eettafel die in één beweging ingeklapt en tegen de wand opgeborgen kan worden. Hoewel veel mensen voor hun Tiny House flink moeten ontspullen, hoeven zij absoluut niet in te boeten aan comfort. De producten van SIEGENIA dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Een mooi voorbeeld in dit kader is AEROPAC; een compacte wandventilator die 24/7 voorziet in een gelijkmatige en exact op de behoefte afgestemde toevoer van verse lucht. Ook wanneer bewoners niet thuis zijn. De designventilator functioneert fluisterstil. Dankzij een speciale geluidsisolatie wordt hinderlijk buitengeluid van wegverkeer, vliegtuigen en/of treinen bovendien effectief geweerd, terwijl een optionele NOx-filter 

stikstofoxiden, fijnstof en pollen filtert. Met een verbruik van slechts 5W bij 60 m3/h is de AEROPAC zeer energiezuinig. Voor de bediening is een LCD-display met programmeerbare timerfunctie voorzien. Naar wens kan de luchtstroom handmatig worden aangepast via de schuifregelaars aan de zijkant.

Hoewel veel mensen voor hun Tiny House flink moeten ontspullen, hoeven zij absoluut niet in te boeten aan comfort.

De noodzaak van ventileren

Goede ventilatie is van essentieel belang voor een Tiny House. Experts beweren zelfs dat het belangrijker is dan de ventilatie in een standaard woning. Omdat alle dampcreatie in dezelfde ruimte plaatsvindt namelijk, is de luchtvochtigheid in een Tiny House aanzienlijk hoger. Bovendien heeft de luchtvochtigheid buiten directe invloed op de luchtvochtigheid binnen. Condensatie en – als gevolg daarvan  – hinderlijke schimmelvorming liggen hier op de loer, waar bijvoorbeeld de AEROPAC efficiënt de strijd mee aangaat. Daarmee wordt een comfortabele én gezonde leefomgeving geborgd.

De SIEGENIA AEROPAC wandventilator.

Optimaal wooncomfort, minimaal ruimtegebruik

In navolging van de wandventilator dragen ook de beslagproducten van SIEGENIA bij aan een optimaal wooncomfort én minimaal ruimtegebruik. Zo bespaart schuifbeslag ECO SLIDE waardevolle ruimte achter de bank. Immers zwaaien de raamvleugels niet meer open en dicht, maar glijden zij naar de zijkant. Zo kan iedere centimeter woonruimte optimaal benut worden. Ook in de resterende ramen kunnen eenvoudig oplossingen voor ruimtelijk comfort van SIEGENIA worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan het beproefde TITAN-beslag voor een soepele loop en bedieningscomfort. Voor de badkamer biedt SIEGENIA TITAN vent secure, waarbij alle functionele eigenschappen van TITAN zelfs in de gekantelde stand gecombineerd worden met een krachtige inbraakwering conform weerstandsklasse RC2. In de slaaploft bewijst TITAN vent secure zijn veelzijdigheid als beslag voor een bijzonder, smal, langwerpig element.  

Productvoordelen van de AEROPAC wandventilator:
• Gelijkmatige en superstille toevoer van frisse lucht door de buitenwand.
• Optimale geluidswering voor een rustige, ontspannen nachtrust.
• Bescheiden afmetingen en een mooie design behuizing.
• Luchtstroom aanpasbaar via de schuifregelaars op de zijkant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.