Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Oplossingen die indruk maken…

Oplossingen die indruk maken…

Dit heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de interne vloeistofkwaliteit, maar kan ook leiden tot systeembeschadigingen. Belangrijke onderdelen kunnen vroegtijdig uitvallen, met hoge bedrijfskosten én ongemakken voor de gebruiker tot gevolg. Immers moeten niet alleen onderdelen worden vervangen, ook moet het systeem voortdurend worden schoongemaakt met mogelijk irriterende stoffen. En dat alles om de vloeistof die in het systeem wordt gebruikt in een stabiele toestand te houden….

Dankzij de SpiroPress MultiControl Modular drukbehoudunits kan de druk in gesloten verwarmings- en koelsystemen op een constant niveau worden gehouden.

Het doorbreken van de cyclus van werkzaamheden en kosten begint bij het druksysteem. Een slecht ontworpen, geïnstalleerd en/of onderhouden expansiesysteem kan in de hele installatie leiden tot een negatieve druk. Er kan lucht naar binnen worden gezogen via automatische ontluchters, pakkingen en microlekkages. Hoge druk kan ervoor zorgen dat water door de veiligheidsventielen stroomt, waardoor telkens water moet worden bijgevuld en de werking van eventueel aanwezige corrosieremmers teniet wordt gedaan. Hierdoor wordt corrosievorming onontkoombaar en begint de cyclus steeds opnieuw:

· Er komt voortdurend lucht in het systeem.
· Er ontstaat corrosie.
· Er vormt zich steeds meer vuil en sludge.
· Het systeem wordt gereinigd en behandeld.

Een breed scala aan oplossingen

Elk verwarmings- of koelsysteem stelt andere eisen aan het drukbehoudsysteem. Daarnaast stellen operators aanvullende eisen aan de uitrusting van drukregelsystemen, de mogelijke signaaluitwisseling met andere delen van de installatie of het besturingssysteem en de bedrijfszekerheid. SpiroPress biedt een breed scala aan oplossingen, van de eenvoudigste opstelling tot de meest uitgebreide, complexe systemen:

· De SpiroPress PicoControl Kompakt is een drukbehoudsysteem met een compact ontwerp waardoor het expansievolume volledig kan worden benut en de druk in kleinere verwarmings- en koelsystemen op een constant niveau kan worden gehouden.

· SpiroPress MultiControl Modular betreft een serie drukbehoudunits voor grotere systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van thermogravimetrische analyse. In deze units kan het expansievolume volledig worden benut en kan de druk in afgesloten verwarmings-, koel- en AC-systemen op een constant niveau worden gehouden.

· De ETCM TopControl Modular is een modulair expansie- en drukregelsysteem voor gebruik in combinatie met externe lagedruk EG-expansievaten (veiligheidsventiel 0,5 bar). In tegenstelling tot bij MultiControl-systemen wordt voor de TopControlserie gebruik gemaakt van elektronische drukregelpompen met snelheidsregeling en elektronische overdrukventielen. Dankzij het nog grotere werkdrukbereik van 23,5 bar kunnen deze units in een enorm scala van apparaten worden gebruikt.

· De SpiroPress MultiControl Kompakt is het meest flexibele apparaat voor drukbehoud in de serie. Met deze unit kan het expansievolume volledig worden benut en de druk in gesloten verwarmings- en koelsystemen op een constant niveau worden gehouden.

· Een speciale versie van de SpiroPress Multisystems is de MultiControl COOL EMCC. Deze drukregelunit is oorspronkelijk ontworpen voor koelsystemen. Omdat de drukregelaars en expansievaten zijn gemaakt van roestvrijstaal behoort corrosie door condensatie tot het verleden.

· Membraanexpansievaten zijn ‘passieve’ drukbeheersystemen. Voor de drukregeling wordt gebruik gemaakt van een vooraf ingestelde gasdruk in het membraanexpansievat. Omdat de expansievaten geen suppletiefunctie hebben, combineert Spirotech dit soort drukregelingen idealiter met een vacuümontgasser inclusief suppletiefunctie.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.