Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Open & Easy en “Docker Ready” automatiseren met de PFC200 controllers (PLC’s) van WAGO

Open & Easy en “Docker Ready” automatiseren met de PFC200 controllers (PLC’s) van WAGO

De tweede generatie controllers van de serie PFC200 weet te overtuigen met een betere performance en een groter geheugen. De controller kan zowel met de klassieke PLC- als met de open Linux®-programmering in de standaard programmeertalen uitstekend uit de voeten. Daarom is deze controller voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden dan ook een logische eerste keuze. Programmeren is open en eenvoudig – #openandeasy.

Als PLC kan de controller comfortabel met de engineering software e!COCKPIT worden geprogrammeerd. De voor de ontwikkeling benodigde tijd wordt hierdoor aanzienlijk verkort. De ontwikkelingsomgeving ondersteunt diverse veldbussen en protocollen en weet bovendien met tal van functies te overtuigen. De PFC200 werkt met Embedded Linux. Dit open besturingssysteem biedt de mogelijkheid om het basisimage van de besturingen door Open Source-pakketten individueel uit te breiden of te vervangen. Op deze wijze kan de runtime-omgeving van de PLC volledig worden vervangen door C/C++-programma’s.

Ontwikkelaars beschikken dus over een ongekend spectrum aan mogelijkheden en kunnen te allen tijde flexibel op individuele eisen reageren. Dankzij de nieuwe systeemupdate is de PFC200 “Docker Ready” en dus ook nog eens toekomstgericht. Met deze techniek kunnen softwarecontainers zonder invloed op de basissoftware geïnstalleerd worden. Een ander highlight van de nieuwe controller is de mogelijkheid om een verbinding met tal van cloudproviders en MQTT-brokers tot stand te brengen.

“Docker” tutorial

Bekijk ook het tutorial “Meer inzicht in uw installatie met “Docker” van WAGO: https://www.wago.com/nl/registreren-on-demand-docker

Meer informatie: https://www.wago.com/nl/plc-ontdekken/pfc200

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.