01:05
19-11-2018

Op weg naar energieneutraal wonen met het WSC van WOLF

Als expert op het gebied van een volledig afgestemd binnenklimaat introduceert  WOLF het Warmtepomp Skid Centrum, (WOLF WSC). Hiermee komt WOLF met een compleet modulair woningconcept, waarbij alle benodigde technische componenten compact  gebundeld zijn op 1 frame, voor een duurzame, energie neutrale woning.

Toepassing
Met het WSC biedt WOLF een toepassing voor de geplande seriematige verduurzaming van woningen , maar ook bij geplande nieuwbouwprojecten is de WSC een interessante oplossing. Vanaf een geringe afname kan WOLF het WSC volledig op de wens en de behoefte van de eindgebruiker aanpassen, zo kunnen de onderdelen in het WSC naar wens toegevoegd worden of variëren in capaciteit.  Alle onderdelen in het WSC vormen samen een totaalsysteem, waarbij een optimale energiebenutting en efficiëntie worden gewaarborgd door toepassing van de modernste regelcomponenten van WOLF.

Onderdelen
In het WOLF WSC zijn als basis aanwezig een binnendeel van een warmtepomp BWL-1-S of CHC met buffervat, een woonhuisventilatiesysteem CWL Excellent, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat, inclusief een spiraal voor de warmtepomp. Naar wens is het systeem aan te vullen met een zonne-energiesysteem met zonnepompgroep en  expansievat voor het zonne-energiesysteem. Met de toevoeging van een SolarEdge 200 Wave omvormer, kunnen PV panelen aangesloten worden op de warmtepomp waarbij de warmtepomp inschakelt wanneer de opbrengst van de PV panelen hoger is dan het huidige stroomverbruik. Doordat alle componenten met uitzondering van de omvormer voor de PV panelen door WOLF worden geproduceerd bent u verzekerd van een perfect op elkaar afgestemd systeem, welke feilloos met elkaar samenwerkt. Daarnaast biedt WOLF extra zekerheid met de 5 jaar systeemgarantie, welke is inbegrepen.

De opstelling
De WOLF WSC is verkrijgbaar in een binnen- of buitenopstelling. Voor de buitenopstelling wordt het WSC voorzien van panelen, welke in elke RAL kleur leverbaar zijn. Door de communicatiemodule LinkHome is het totale systeem eenvoudig te monitoren en op afstand te bedienen via de WOLF Smartset-App of -Portal.

Voor meer informatie: WOLF Energiesystemen B.V., Kampen Tel:  038-333 50 86  www.wolf.eu info@wolf-energiesystemen.nl

Installatie en Bouw Nederland partners

SchiltSim Holland