Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Op afstand de beste intercomoplossing: 10 Voordelen voor installateur én eindgebruiker
Door gebruik te maken van digitale naamdisplays kan alle mutatiebeheer eenvoudig en via de beveiligde Intratone managementportal op de desktop, tablet of smartphone worden uitgevoerd.

Op afstand de beste intercomoplossing: 10 Voordelen voor installateur én eindgebruiker

Intratone staat sinds jaar en dag voor toegangscontrole- en intercomoplossingen met realtime updates, die eenvoudig geïnstalleerd, onderhouden én beheerd kunnen worden. Ook op afstand. “Met onze oplossingen bieden wij Management as a Service”, vertelt Edwin van Reijsen van Intratone. “Gemak, veiligheid en betrouwbaarheid gaan hand in hand. In combinatie met een Europese productie, lange levensduur en een optimaal gebruik van het mobiele telefoonnetwerk weten we zowel installateurs, woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren, gebouwbeheerders en bewoners te overtuigen. Nu én richting de toekomst.” De grootste voordelen op een rij:

1. Hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding 

Onderscheidend aan de systemen van Intratone is het gebruik van het mobiele telefoonnetwerk. “Wij plaatsen een robuust intercomsysteem met simkaart op de gevel, die in verbinding staat met het elektronische sluitsysteem van de toegangsdeur”, aldus Van Reijsen. “Kwetsbare bedrading en zwakke plekken in wifi- of bluetoothnetwerken zijn niet aan de orde. In plaats hiervan garandeert het GSM-netwerk een hoogwaardige, stabiele en draadloze verbinding vanaf de intercom naar de smartphone en vice versa. Via de Intratone App kan bovendien video aan het systeem worden gekoppeld.”

2. Geen separate binnenpost

Behalve het GSM-netwerk is ook communicatie via een vaste (land)lijn of tablet mogelijk, waardoor een separate binnenpost vervalt. Hiermee neemt Intratone een grote ergernis weg bij gebouweigenaren én beheerders. Bovendien worden de investeringskosten gedrukt, want een binnenpost kost al gauw 300 euro. “Binnenposten kampen regelmatig met storingen en defecten, omdat bewoners hier niet zachtzinnig mee omgaan. Door in plaats hiervan gebruik te maken van hun eigen devices, wordt dit probleem doeltreffend ondervangen. Immers zijn bewoners een stuk zuiniger op hun eigen spullen.”

3. Mutatiebeheer op afstand

“Nieuwbouw- en renovatieprojecten worden anno 2022 niet meer gegund op basis van systeemopbouw en levertijden, maar op eenvoud in beheer”, weet Van Reijsen. “Is het mogelijk om mutatie- en sleutelbeheer op afstand uit te voeren, zodat gebouwbeheerders niet meer voor elke wijziging in de auto hoeven te stappen? Zodat zij een groter werkgebied kunnen faciliteren? En zodat budgetten nuttiger besteed kunnen worden? Onze intercomsystemen maken het zonder problemen mogelijk! Door gebruik te maken van digitale naamdisplays kan alle mutatiebeheer eenvoudig en via de beveiligde Intratone managementportal op de desktop, tablet of smartphone worden uitgevoerd. Woningbeheerders kunnen bovendien realtime gebruikers toevoegen, verwijderen en/of tijdsloten inbouwen voor specifieke gebruikers.”

4. Eenvoudig sleutelbeheer

“Sleutels zijn veruit het kwetsbaarste onderdeel van de toegangscontrole”, benadrukt Van Reij-sen. “Immers komt het regelmatig voor dat bewoners sleutels (of: badges/fobs/druppels) verliezen, waardoor de voordeur kwetsbaar wordt. En ook kapotte sleutels en cilinders zijn aan de orde van de dag. Om beheerders ook op dit vlak te ontzorgen en tijd en kosten te besparen, bieden wij een uitgebreid aanbod elektronische sleutels die eenvoudig op afstand en via dezelfde managementportal uitgegeven en geautoriseerd kunnen worden. Verloren sleutels worden realtime geblokkeerd, waardoor de veiligheid naar het hoogste niveau wordt getild. Bovendien kan eenvoudig tijdelijke toegang worden verleend aan bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, installateurs, liftmonteurs en schilders.”

5. Minder gebouwbeheerders, meer budget

Doordat het complete beheer vanaf een centrale locatie uitgevoerd kan worden, zijn minder beheerders nodig om het totale gebouwaanbod te beheren. “Bovendien blijft meer budget over voor het verbeteren en verduurzamen van de bestaande woningvoorraad en tal van andere initiatieven.”

6. Volledig personaliseerbaar

Woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren, gebouwbeheerders en bewoners willen hun intercomsystemen nog meer dan voorheen kunnen personaliseren. Bijvoorbeeld door in de LCD-display een logo of eigendomsetiket op te nemen, weet Van Reijsen. “Maar ook door de display nog meer onderdeel te laten worden van de esthetiek van het gebouw. Hier spelen wij op in met Vendône; een nieuw systeem met een volledig personaliseerbaar front waarop naast een uitgebreid gamma kleuren ook een logo en/of foto naar keuze geprojecteerd kan worden. Omdat Vendône zowel in een inbouw- als opbouwvariant verkrijgbaar is, wordt voor elke situatie een passende oplossing geboden.”

Een elektronische badge/transpondersleutel van Intratone biedt bewoners en gebouwgebruikers maximaal gemak én comfort.

7. Dynamische displayinformatie

Ook is het mogelijk om overdag bedrijfsnamen zichtbaar te maken op de displayunits, terwijl na 17:00 uur de namen van de privépersonen worden getoond. Hiermee komt Intratone tevens tegemoet aan de thuiswerktrend én draagt zij bij aan een hoge bewonerstevredenheid.

8. Europese productie

Intratone is een merk van Cogelec en vindt haar oorsprong in Frankrijk. “We combineren de kennis van de Nederlandse markt met de slagkracht en knowhow van een Europese organisatie”, aldus Van Reijsen. “De toegangscontrole- en intercomsystemen worden nog altijd in Frankrijk geproduceerd. In plaats van kostbare en lange transporten vanuit China (en bijbehorende CO2-uitstoot) profiteren klanten van een lokale productie én toelevering van materialen.”

9. Niet inflatiegevoelig

Woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaren en gebouwbeheerders die kiezen voor de toegangscontrole- en intercomsystemen van Intratone, zijn verzekerd van een vaste abonnementsprijs. In 10 jaar betalen zij het systeem volledig af, waarbij zij niet met onvoorziene abonnementskosten of inflatieverhogingen geconfronteerd worden. Deze zekerheid is ook prettig voor installateurs, die steeds vaker het beheer overnemen.

10. Mogelijkheid tot lease

Intratone biedt tevens de mogelijkheid om de intercomsystemen met infodisplays te leasen (XL-contract). Dit is bijvoorbeeld interessant voor Verenigingen van Eigenaren. Zij hoeven niet ineens een groot bedrag uit de VvE-pot te halen, maar kunnen de investering in toegangscontrole bijvoorbeeld over 5 of 10 jaar uitsmeren. Omdat de kosten voor onderhoud en reparaties zijn inbegrepen in het leasecontract, worden zij niet met onvoorziene kosten geconfronteerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.