Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Onze USB-stopcontacten zijn veilig,  snel en makkelijk te installeren’
De 2USB-stopcontacten zijn terug te vinden in hotels en op vliegvelden en passen ook in nieuwbouw- en renovatiewoningen.

‘Onze USB-stopcontacten zijn veilig, snel en makkelijk te installeren’

Het winnen van een ‘iF Design Award 2021’ voor twee van zijn USB-stopcontacten is voor Jean-Paul Otto de bevestiging dat zijn bedrijf Smarter Living BV op de goede weg is. Zijn stopcontacten met geïntegreerde USB-opladers van het merk 2USB hebben de Duitse markt inmiddels veroverd.

In Duitsland is de kans groot dat bezoekers van luchthavens, winkelcentra en hotels een stopcontact met twee USB-opladers van Smarter Living aantreffen. “Naast hotels en vliegvelden passen onze producten ook goed in bijvoorbeeld renovatiewoningen. Dat komt omdat de 2USB-producten compatibel zijn met schakelmateriaal van de grote A-merken”, vertelt Smarter Living-CEO Jean-Paul Otto. “Duitsland is onze belangrijkste markt. Eigenlijk komen de meeste stopcontacten met USB-aansluiting in dat land bij ons vandaan. We maken namelijk ook zogeheten ‘white label’-producten voor zogeheten ‘original equipment manufacturers’ of OEM’s. Voor hen ontwerpen en fabriceren we deze producten volledig op maat.”

Power by design

Otto bedacht de producten voor het eigen ‘2USB’-merk door het stopcontact opnieuw uit te vinden, zoals hij het zelf noemt. “Het idee van een stopcontact met een USB-oplader bestaat al een jaar of tien, maar de uitvoering was in mijn ogen niet goed genoeg. Je kon er nog niet eens een tablet mee opladen.” Daarom besloot hij het stopcontact helemaal uit elkaar te halen. Het ging echter wel om het Duitse Schuko-stopcontact. “Ik wilde weten hoe dit stopcontact er van binnen uitzag. Het is namelijk het moeilijkste stopcontact ter wereld. Dat komt onder meer door de veiligheidseisen die eraan gesteld worden. Het voordeel was wel dat dit stopcontact in zowel Duitsland als in Nederland wordt toegepast.”

Inmiddels heeft hij een krachtig, compact en modulair stopcontact met een USB-oplader ontworpen, dat niet alleen veilig maar ook snel en eenvoudig te installeren is. Dat komt onder meer door de beperkte inbouwdiepte van 28 tot 32 millimeter. De verhoogde aanraakbeveiliging, waaronder een zogeheten ‘safety shutter’ en het zo veel mogelijk afsluiten van de openingen rondom de aardebeugel, zorgen voor extra veilig gebruik.

Het 2USB portfolio.

iF Design Awards

Dit jaar heeft Smarter Living zich gericht op de introductie van nog krachtigere, modulaire en compactere producten. Deze focus heeft geleid tot de winst van een iF Design Award voor twee producten, die binnenkort worden gelanceerd. “We zijn heel blij met deze prijzen”, geeft Otto aan. “Het is voor ons met name een bevestiging dat we op de goede weg zijn.” De prijswinnende producten zijn de 2USB inCharge Pro USB CC 15 Watt en de 2USB inCharge Pro RapidGan AC 30 Watt. Waar het eerstgenoemde product onder meer beschikt over USB-C aansluitingen is bij het laatstgenoemde product volgens Otto met name de kracht van de oplader opvallend. “Het is hiermee mogelijk om een laptop op te laden.”

Toekomst

De scale-up in de elektronicabusiness blijft de komende jaren niet stilzitten. “Zo onderzoeken we de mogelijkheden om producten draadloos op te kunnen laden”, verklapt Otto. Daarnaast kijkt hij met Smarter Living naar diverse Europese landen om de 2USB-producten te introduceren. “We zijn groot in Duitsland, maar willen ons productaanbod ook graag meer uitbreiden in Scandinavië en landen als Frankrijk en Spanje. Daarvoor worden onder andere meer producten met aardepin geïntroduceerd.”

Smarterliving.shop

“Rechtstreeks contact met de eindgebruiker is essentieel voor ons, omdat productontwikkeling voor ons de belangrijkste focus is. Het draait om onze ‘Power by Design’. Ga daarvoor naar onze nieuwe B2C webshop. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de distributie van 2USB-stopcontacten, mogen contact met ons opnemen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.