Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Online flexibele slangen configureren en calculeren

Online flexibele slangen configureren en calculeren

Altijd exact de juiste maat slangen met precies de goede fittingen: met de online flexibele slangenconfigurator biedt Easy-Fitt de installateur een handige en gebruiksvriendelijke tool om RVS omvlochten slangen voor HVAC en sanitaire toepassingen samen te stellen en te bestellen. Het is volgens sales engineer Arjen Delmeer een mooi voorbeeld van de bedrijfsfilosofie: “We zijn geen ‘dozenschuivers’, maar denken actief mee en bieden slimme oplossingen.”

Voor slangen, fittingen, buizen, (kogel)afsluiters en andere installatiematerialen weet de installatiewereld Easy-Fitt goed te vinden. Het in Heerhugowaard gevestigde familiebedrijf staat onder leiding van Aart Delmeer, de vader van Arjen, die het bedrijf in staat van faillissement in 2004 overnam. “Zelf ben ik tien jaar geleden in het bedrijf gestapt”, vertelt Arjen Delmeer. “Mijn technische achtergrond maakt dat ik graag meedenk met klanten en oplossingen aandraag. Die instelling zie ik ook bij collega’s. Onze kracht ligt in de services die we bieden. Een paar voorbeelden: op grote projecten leveren we op etageniveau af en we brengen zoveel mogelijk zelf naar de bouw zodat we bij vragen meteen aanspreekbaar zijn. En doordat we veel op voorraad hebben liggen, kunnen we binnen vier uur door heel Nederland leveren.”

10.000 verschillende slangen

De nieuwste service om het de installateur makkelijker te maken, is de flexibele slangenconfigurator. Deze digitale tool helpt installateurs om uit het enorme aanbod de juiste combinatie van slangen en fittingen te selecteren. Delmeer: “Twee jaar geleden zijn we met de ontwikkeling van deze tool gestart, omdat we zagen dat onze slangen niet altijd op de meest optimale manier werden gebruikt. Installateurs gaan uiteraard uit van wat ze kennen en zijn niet altijd op de hoogte van andere (nieuwe) mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat er ook fittingen in minder gangbare maten of haakse varianten verkrijgbaar zijn. We hebben uitgerekend dat er in totaal, de verschillende lengtes van de slangen niet meegerekend, meer dan 10.000 combinaties mogelijk zijn. Die zijn allemaal verwerkt in onze configurator.”

Zo eenvoudig mogelijk

De configurator staat op de website van Easy-Fitt en is eenvoudig te gebruiken: eerst selecteer je de toepassing, dan de maat van de fittingen en vervolgens de gewenste binnendiameter, het materiaal en de lengte van de slang. Daaruit komt een schematisch voorbeeld van de geconfigureerde slang en een totaalprijs, waarna de producten meteen besteld kunnen worden. Door de intelligente programmering komen er alleen combinaties uit die daadwerkelijk te produceren zijn. 

De eerste reacties van gebruikers zijn heel positief, volgens Delmeer. “We zien een stijgend aantal klanten dat hem gebruikt. Ze zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid. Bijvoorbeeld dat ze op de bouw, op hun mobiel, slangen kunnen samenstellen en bestellen. Dat was ook onze insteek, om het zo simpel mogelijk te maken.” 

Lekkerste koffie

Uiteraard is de slangenconfigurator te zien en uit te proberen op VSK 2020. Ook zal daar een nieuwe lijn steekfittingen voor Alupex-buizen te zien zijn en kan er natuurlijk met de medewerkers van Easy-Fitt worden gesproken. Dat laatste onder het genot van een kop koffie, bereid door een echte barista. “Bij ons krijg je de lekkerste koffie van de VSK”, belooft Delmeer.

Probeer de slangenconfigurator nu zelf op

www.easy-fitt.nl/slang.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.