Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Onafhankelijke en betrouwbare energiemeting

Onafhankelijke en betrouwbare energiemeting

Achter energielevering gaat een hele wereld schuil. Naast het opwekken en leveren van energie, worden er ook gecertificeerde meters geplaatst om het energieverbruik door te kunnen sturen. Deze data wordt vervolgens gecontroleerd en verstuurd naar de netbeheerder. De monitoring van energie wordt gedaan door een meetverantwoordelijke (MV). Monitoring van energieverbruik is onder andere essentieel voor het bepalen van uw maandelijkse energiefactuur. Wat veel mensen niet weten is dat u de vrijheid en mogelijkheid heeft om zelf een onafhankelijke meetverantwoordelijke naar uw energierekening te laten kijken. Om extra besparing te realiseren op uw energieverbruik is een betrouwbare en onafhankelijke meetverantwoordelijke onontbeerlijk.

IMServ

Opgericht in 1992 in het Verenigd Koninkrijk als energie datacollectie bedrijf ontwikkelde IMServ zich verder in de ontwikkeling van de processen die nodig zijn voor energiedata collectie en dataverificatie in het Verenigd Koninkrijk. Deze groei zorgde ook voor internationalisering. IMServ heeft toestemming van Tennet gekregen om metingen te verrichten en is nu ook werkzaam als onafhankelijk en erkend meetbedrijf in Nederland. IMserv heeft als doel te zorgen dat u grip krijgt op uw eigen data en daarmee aan de slag kunt gaan. Het bedrijf onderscheid zich door onafhankelijk te opereren en te zorgen dat de juiste belanghebbenden de data ontvangen, op de plaats en in het format dat zij nodig hebben. Zo krijgt u automatisch toegang tot een weergave van uw energieverbruik die u wenst, bijvoorbeeld in ons dataplatform ‘DataVision’.

Hoe werkt het?

Middels geautomatiseerd metingen op afstand wordt uw energieverbruik in kaart gebracht. Dit kan gaan via hoofdmeters of tussenmeters om een specifiek deel van een gebouw te kunnen monitoren. IMServ verwerkt vervolgens de meetgegevens uit als overzichtelijke data om u zo’n goed mogelijk inzicht te kunnen geven in uw energieverbruik middels datavisualisatie. De grafische weergave maakt de informatie eenvoudig te begrijpen, te interpreteren en te analyseren. Zo zijn trends, uitschieters en patronen in de data makkelijk te zien en te begrijpen en krijgt u direct inzicht waar winst te behalen is in de energieconsumptie. En indien u graag specificaties terug wilt zien in uw rapportage, dan regelt IMServ dat graag voor u. Op die manier kunnen wij u zo goed mogelijk een gedetailleerd en persoonlijk inzicht geven.

Waarom heeft u MV nodig als bedrijf?

Als u de handen ineen slaat met IMServ als MV-partij dan kunt u profiteren van belangrijke voordelen voor uw organisatie. Meten is immers weten! Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in meetdiensten zoals het beheer en uitlezen van energie-, gas- en watermeters. Nadat we de data van de meters van energieverbruik hebben verzameld, krijgt u van ons duidelijkheid in uw verbruik middels grafische visualisatie via het dataplatform ‘DataVision’. Zo wordt voor u op een eenvoudige manier overzichtelijk gemaakt waar er bespaard kan worden. IMserv is praktisch, zeer responsief en klantgericht. Behalve kostenbesparing, bent u ook meteen duurzaam bezig, omdat u dusdanig energieverspilling tegengaat. Kostenbesparing én energiebesparing, dat noemen wij nog eens een win-win situatie. Zoals duidelijk moge zijn: het optimaliseren van uw meetinrichting door IMServ levert u dus ongetwijfeld grote voordelen op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.