Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Artist impression van het nieuwe verkoopkantoor. (Beeld: Buro Duck)

Nul-op-de-Meter nieuwbouw voor Technische Unie in Alkmaar

‘Met dit pand kunnen we klanten in de Noord-Hollandse regio beter bedienen’

Begin juli 2022 betrekt Technische Unie haar nieuwe, Nul-op-de-Meter pand op industrieterrein De Boekelermeer in Alkmaar. Met een grotere logistieke capaciteit, meer ruimte voor het servicecentrum (winkel) en kantoor, moderne faciliteiten voor klanten en medewerkers en een betere bereikbaarheid gaat het Noord-Hollandse verkoopkantoor er flink op vooruit. 

Het kenmerkende TU-groen is opvallend aanwezig in het gevelaanzicht.

Nieuwbouw is geen overbodige luxe, vertelt regiodirecteur Marcel Greveling. “We waren op de oude locatie uit ons jasje gegroeid. De goederenstromen zijn flink toegenomen en we verwachten ook de komende jaren een forse groei. Alkmaar heeft een belangrijke functie als logistiek overslagpunt voor het noorden van Noord-Holland en Texel. We rijden vanaf hier een groot aantal routes die we goed moeten kunnen faciliteren. Net als de nieuwbouwvestigingen in Den Haag, Utrecht en Amsterdam is ook Alkmaar een Nul-op-de-Meter pand. We wekken alle stroom zelf op en hebben up-to-date, energiezuinige installaties.”

Het dak krijgt een showroomfunctie

In de nieuwbouw, ontworpen door Buro Duck en gerealiseerd door bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, zijn servicecentrum, kantoorfaciliteiten en logistiek op efficiënte wijze gecombineerd. Op een perceel van 8.000 m2 staat 4.000 m2 bebouwing, bestaande uit 1.900 m2 logistiek, 1.350 m2 winkel en showroom en 1.350 m2 kantoorruimte. Het aantal overheaddeuren is gegroeid van drie naar twaalf. Met 56 plaatsen is de parkeergelegenheid flink toegenomen en ook worden er meerdere laadpalen geplaatst. Na de aanleg van een nieuwe afrit van de A9 zal ook de bereikbaarheid verder verbeteren.

“We kunnen onze leveranciers en klanten vanuit dit pand beter bedienen”, zegt Greveling. “Het servicecentrum is veel ruimer opgezet en heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Zowel voor zelfbediening als afhalen is er alle ruimte, met nieuwe ruime balies. Ook kunnen we met klanten het dak op: ze kunnen daar de gebruikte techniekopstellingen bekijken, waaronder de warmtepomp-installaties en zonnepanelen.”

Comfort en duurzaamheid

Ook voor de medewerkers betekent de verhuizing naar het pand een verbetering. De op de eerste etage gelegen kantoorruimte is modern ingericht en er is goed nagedacht over het comfort voor de werknemers. Klimaat en ventilatie zijn per ruimte regelbaar en uitgevoerd met een slimme thermostaat. Alle ruimtes, ook de logistieke hal, zijn voorzien van vloerverwarming. De ‘slimme’ verlichting is uitgevoerd met aanwezigheidsdetectie.

Greveling kijkt uit naar de verhuizing. “De oplevering is in juni gepland. Half mei gaan we logistiek verhuizen, begin juli kan de verkoop van start. Als Technische Unie streven we toekomstbestendigheid na. Met deze nieuwbouw combineren we moderne faciliteiten en comfort met duurzaamheid en kunnen we de komende jaren de verwachte groei faciliteren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.