Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nu ook in 3D inmeten mogelijk
Een ruimte scannen duurt vijf minuten. Vervolgens kan de rest van het werk op kantoor gebeuren.

Nu ook in 3D inmeten mogelijk

Een professionele slag maken met gemak

PaletteCAD is natuurlijk al een zeer complete softwareoplossing. Het bedrijf blijft echter bezig met verbeteringen, voor iedereen die zich bezig houdt met het ontwerpen en presenteren van interieurs. Het programma is nu nog completer, dankzij de mogelijkheid om nu ook in 3D in te meten. Om snel een basisontwerp te maken, introduceert het bedrijf echter ook een instapversie van de software.

Jeroen Smeets, mede-eigenaar van PaletteCAD: “Wij werken samen met het Duitse bedrijf HottScan om 3D inmeten met PaletteCAD mogelijk te maken. Natuurlijk zijn er ook andere bedrijven die dit kunnen, maar haar output bestaat uit pointclouddata die wij niet kunnen importeren. Dit komt door het formaat van de bestanden en omdat PaletteCAD de puntenwolk niet kan vertalen naar een bruikbare ruimte met solide 3D-elementen. De PaletteCAD gebruiker heeft 99% van die data ook helemaal niet nodig. We zijn daarom erg blij met Hottscan. De roomscanner van dit bedrijf scant een ruimte en slaat alle afmetingen op. Door de techniek die toegepast wordt, zijn zogenoemde ‘blind spots’ geen enkel probleem. De software herkent muren en begrijpt dat deze gewoon doorlopen achter obstakels zoals wanddecoraties en banners. Het creëert vervolgens een volledige ruimte bestaande uit solide 3D-objecten en exporteert deze in het IFC-format. Ideaal voor PaletteCAD, aangezien dit direct als een intelligente ruimte geïmporteerd kan worden!”

Het Hottscan meetapparaat gedemonstreerd.

Foutmarge gereduceerd tot bijna nul

De nieuwe feature kan veel tijd besparen, aldus Smeets. “Een ruimte scannen duurt vijf minuten. Vervolgens kan de rest van het werk op kantoor gebeuren, je hoeft nooit meer terug en de foutmarge wordt gereduceerd tot bijna nul.” Gebruik maken van de nieuwe mogelijkheid kan door een HottScan meetapparaat aan te schaffen, bijvoorbeeld via PaletteCAD. “Er zijn twee uitvoeringen, een basisversie van € 3.999 en € 7.999 voor een de complete variant. Dit is een flink bedrag, maar hiermee is HottScan een goedkopere aanbieder, zeker in vergelijking met bedrijven die op basis van pointdata werken.” PaletteCAD werkt sinds juli met HottScan en geeft in september de eerste hands-on seminar. “Natuurlijk zullen wij ook nieuwe uitlegvideo’s maken. Zij komen dan op PaletteUniversity te staan.”

Een 3D scan in PaletteCAD.

Instapversie van PaletteCAD

Vaak is de PaletteCAD gebruiker op zoek naar meer mogelijkheden, maar soms is minder beter. Er komt dit jaar daarom ook een laagdrempelige instapversie van de software beschikbaar. “Hoewel onze software erg intuïtief is, merken we dat niet alle medewerkers van een bedrijf alle mogelijkheden willen gebruiken of deze gewoon niet nodig hebben. Daarom komen we met PaletteRooms, een lichtgewicht versie van PaletteCAD. Met deze software kun je in een paar minuten een ontwerp maken, bijvoorbeeld van een badkamer. Voor de consument wordt een idee dan meteen visueel. Het gemaakte ontwerp kan eventueel verder worden uitgewerkt in de volledige versie van PaletteCAD. Hiermee zijn wij anders dan andere aanbieders, het is later nog mogelijk om een professionele installatietekening te maken.”

De release van PaletteRooms was in september. “We bieden hiermee een combinatie van gemak en snelheid zonder dat een opleiding nodig is. Hiermee kunnen bedrijven een professionele slag maken met gemak. De software is standalone beschikbaar, of in combinatie met PaletteCAD. Natuurlijk voor een concurrerende prijs.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.