Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
North Sea Building Scheveningen:

North Sea Building Scheveningen:

In december heeft hotelketen Fletcher Hotels de deuren geopend van een nieuw en exclusief 4-sterren hotel in Scheveningen. Het hotel is gerealiseerd in het voormalige kantoorgebouw North Sea Building en beschikt over 116 hotelkamers, een à la carte restaurant en een gezellige hotelbar. Op de begane grond en eerste verdieping bevindt zich een vestiging van sportschool Basic-Fit, waar eveneens diverse werkzaamheden zijn uitgevoerd. In opdracht van gebouweigenaar GDW BV was Kemp Installatie BV verantwoordelijk voor alle W- en S-installaties in het project. Van de verwarming, koeling en luchtbehandeling tot en met de gasinstallatie, drinkwaterleidingen, vuilwaterafvoeren en sanitaire installaties en inclusief bijbehorende.

“In samenwerking met installatie-adviseur Overdevest Adviseurs en directievoerder Van Reisen Bouwmanagement & Advies hebben wij het voorlopige installatie-ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp”, vertelt Paul Zuidervaart, projectleider Sanitaire installaties bij Kemp Installatie BV. “Daarbij hebben we geïnventariseerd welke installaties behouden konden blijven. Onder andere twee bestaande luchtbehandelingskasten in de kelder zijn gerenoveerd, voorzien van DX-batterijen en aangesloten op luchtgekoelde warmtepompen die de aangezogen buitenlucht verwarmen en/of koelen.” Ook de luchtkanalen in de leidingschachten zijn gehandhaafd. “Hetzelfde geldt voor de klimaatinstallaties op de begane grond en eerste verdieping. Beide bouwlagen worden verwarmd door een cv-ketel, in combinatie met gevelradiatoren. De centrale gebouwentree is door ons voorzien van een luchtgordijn.” Omdat hotelkamers andere klimaat- en sanitaire installaties vragen dan kantoren, zijn alle installaties op de hotelverdiepingen vervangen. “VRF-units voorzien in de verwarming en koeling van de kamers. Een ‘veegmoment’ houdt het energieverbruik in de hand, door wanneer de kamers niet in gebruik zijn de systemen automatisch terug te schakelen naar hun basisinstellingen.”

Eind 2019 is Kemp Installatie BV gestart met de ontmanteling van de kantoorruimtes. Een uitdaging, volgens Zuidervaart, omdat tot de bouwvak een aantal verdiepingen in gebruik bleef. “Bovendien moesten nieuwe standleidingen voor de hotelkamers worden aangebracht, die uitkwamen in de sportschool. Hier moesten we met zo min mogelijk overlast een nieuw hoofdtracé voor de riolering realiseren. Werkzaamheden die we efficiënt naar voren hebben gehaald, toen tijdens de eerste lockdown alle sportscholen werden gesloten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.