Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nog sneller laden dankzij 30W  USB-C-lader met GaN  halfgeleidermateriaal

Nog sneller laden dankzij 30W USB-C-lader met GaN halfgeleidermateriaal

Ontwikkelaar van slimme stopcontacten introduceert standalone geaarde wandcontactdoos met geïntegreerde 30W USB-C-lader

Anno 2020 wordt voor de productie van USB-laders nog veelal gebruik gemaakt van silicone halfgeleiders. Echter heeft dit materiaal een aantal beperkingen, zoals een gelimiteerd vermogen en een relatief hoog energieverbruik. Voldoende reden voor Smarter Living B.V. om op zoek te gaan naar een passend alternatief. De ontwikkelaar van slimme stopcontacten met geavanceerde features maakt sinds kort gebruik van gallium nitride (GaN) halfgeleidermateriaal, dat zich kenmerkt door een snelle schakeling, een hoge efficiëntie en een minimale warmteontwikkeling.

“GaN is een technologie uit de jaren ’90 en wordt onder andere gebruikt in LED-verlichting”, vertelt René Hendriksen, verantwoordelijk voor de R&D, tests en certificatie van Smarter Living stopcontacten. “Met de sterke groei van de LED-verlichtingsproductie de afgelopen jaren is ook de hoeveelheid beschikbare gallium nitride flink gestegen. Hierdoor worden nieuwe toepassingen mogelijk; bijvoorbeeld in USB-laders.”

5504 anthracite cover frame kopieren

De nieuwe stopcontactcombinatie komt eind dit jaar beschikbaar voor de markt.

 

Een groot voordeel van GaN is dat de halfgeleider enorm snel en op een hogere frequentie kan schakelen, vertelt hij. “Hierdoor kan de transformator kleiner worden uitgevoerd, met een veel kleinere USB-lader als resultaat. Bovendien kunnen we meer power leveren in dezelfde beschikbare ruimte. In plaats van de bekende 12W kan onze nieuwste InCharge Pro RapidGaN 30W stopcontactcombinatie maar liefst 30W leveren! De geïntegreerde USB-C-lader leent zich niet alleen uitstekend voor het opladen van telefoons, laptops en MacBooks, maar ook voor bijvoorbeeld verlichtingsbronnen, elektrische tandenborstels en scheerapparaten. Dankzij een USB Power Delivery snellaadtechnologie kunnen deze devices zelfs tot 70% sneller geladen worden dan met de huidige silicone laders, zonder dat een tussenlader benodigd is. Bovendien heeft GaN een laag sluimerverbruik. Een USB-lader met GaN-technologie verbruikt slechts 0.075W in standby-modus. Dit resulteert niet alleen in minder energieverlies, maar ook in minder warmteontwikkeling in de USB-lader.”

De InCharge Pro RapidGaN 30W v an Smarter Living is retrofit ontworpen, vertelt COO Daniel Kuiper. “Bestaande stopcontacten kunnen eenvoudig met de nieuwste wandcontactdoos worden uitgewisseld, waarna gebruikers alle voordelen van 30W laden kunnen ervaren.” Het product is inmiddels als testversie beschikbaar. “De hardware voldoet aan alle wettelijke vereisten (NEN 1020) en is recent voorzien van een KEMA KEUR en VDE-keurmerk. De geïntegreerde USB-C-lader wordt medio mei getest, waarna de nieuwe stopcontactcombinatie eind dit jaar beschikbaar komt voor de markt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.