Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
NK Panelen Plaatsen 2019

NK Panelen Plaatsen 2019

Door de toenemende vraag naar elektrificatie en betrouwbare zonnepanelen-installaties, hebben beursorganisator Good, elektrotechnische groothandel Rexel en leverancier in innovatieve PV-dakmontagesystemen Esdec het initiatief genomen om het allereerste NK Panelen Plaatsen te organiseren. De wedstrijd vindt plaats tijdens de duurzame vakbeurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart. 12 geselecteerde teams zullen tegen elkaar strijden om als snelste 6 zonnepanelen volgens de eisen te installeren op een schuin dak. Het team dat de beste prestatie neerzet, wordt uitgeroepen tot “Beste montageteam 2019”!

De wedstrijd
Twee teams monteren tegelijkertijd – op ieder zijn eigen schuine dak – 6 zonnepanelen inclusief optimizers. Het snelste team wint! De teams worden beoordeeld op het juist plaatsen/monteren van haken, rails, kabels, zonnepanelen en optimizers. Ook het vastzetten volgens voorschriften, het doorverbinden van connectoren en het veilig (valbeveiliging) en netjes werken wordt meegenomen in de beoordeling. Voor alles wat niet goed/fout is gemonteerd, deelt de jury strafseconden uit. BDA en InstallQ nemen de jurering voor hun rekening.

Beste montageteam 2019
Alle montageteams krijgen exposure in de media (o.a. via social media en Solar Magazine). Het team dat de beste prestatie neerzet, krijgt tevens de prestigieuze award “Beste montageteam 2019”. Een mooie opsteker voor het betreffende montageteam! Ook gaat dit het montageteam helpen om in 2019 een betrouwbaar signaal bij opdrachtgevers af te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.