Klemko Klembeugels HighRes
02:05
20-03-2018

Nieuwe stofvrije klembeugel: winst op alle fronten

Dat slim en intensief samenwerken resulteert in waardevolle innovaties, wordt nog maar eens bewezen door Klemko Techniek. De producent van kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelde samen met de installatiebranche een hagelnieuwe kunststof klembeugel voor de bevestiging van PVC elektrabuizen. Een noviteit waarmee het Soester bedrijf inspeelt op de nieuwe regelgeving omtrent stofvrij werken en de vakman in het veld uiteenlopende voordelen biedt. Praktisch én financieel. 

Klemko Techniek geldt al ruim 70 jaar als een vooraanstaande specialist in installatieland. Nadat het zo’n 35 jaar terug onder de merknaam Mepac de eerste kunststof klembeugel voor de bevestiging van zowel 16 als 19 mm buizen lanceerde, vormt 2018 het startpunt van een doordacht ontworpen opvolger. “In het kader van de verscherpte overheidsregels wat betreft stofvrij werken, hebben we onszelf de vraag gesteld hoe we een bestaand product opnieuw kunnen uitvinden”, vertelt Nick van de Klundert, marketing- en communicatiemanager binnen Klemko. “Het antwoord daarop is deze nieuwe Mepac KBS stofvrije klembeugel, een vinding die we samen met installateurs hebben ontwikkeld en gebruikers in de praktijk de nodige winst oplevert. Qua gezondheid, maar ook als het gaat om sneller, efficiënter en minder arbeidsintensief werken. Want om dit flexibele product te monteren, is het, in tegenstelling tot de traditionele metalen en kunststof klembeugels, niet langer nodig om te boren en te schroeven. De beugel is namelijk zodanig vormgegeven dat hij op de neus past van de doorgaande merken schiethamers. Daardoor is het mogelijk om eenvoudig en razendsnel beugels van 16 en 19 millimeter nagelvast in muur of plafond te schieten. Kortom, minder stof, meer snelheid en een aanzienlijke afname van de geluidsoverlast. Sprekende pluspunten waarvan een installateur in elke projectomgeving profijt trekt. Zeker in de utiliteitsbouw, waar soms wel honderden of zelfs duizenden klembeugels gemonteerd moeten worden. Dan maak je écht meters.”

Veelzijdig
Tijdens de ontwikkeling van het nieuwe paradepaardje ging Klemko Techniek niet over één nacht ijs. Nadat het bedrijf in samenwerking met de installatiebranche en op basis van praktische marktervaringen een prototype had ontwikkeld, werd het door diverse installateurs uitvoerig in de praktijk getest. De bevindingen leidden uiteindelijk tot een definitief ontwerp van het veelzijdige product. “Hoewel deze nieuwe klembeugel in beginsel is ontwikkeld voor gebruik in schiethamers, kan hij ook worden gemonteerd met een schroef”, aldus Van de Klundert. “Bovendien zijn de beugels koppelbaar en maakt de verticale bevestiging ze uitermate geschikt om bestaande installaties uit te breiden.”

Service
De installateur sneller, efficiënter en slimmer laten werken: sinds jaar en dag is dat binnen Klemko het credo. Rondom de introductie van de nieuwe klembeugel, net als de overige Klemko-producten uitsluitend verkrijgbaar via elektrotechnische groothandels, wordt de servicegerichte aanpak andermaal bevestigd. “We willen installateurs de vele toegevoegde waarden van dit product in de projectomgeving graag laten ervaren”, zegt Van de Klundert. “Met advies, instructie en zónder dat ze daarvoor hoeven te investeren in een prijzige schiethamer. Die verzorgen onze accountmanagers tijdens een training op locatie namelijk geheel kosteloos.”

Tekst Chris Elbers    |    Beeld Klemko Techniek/Nico Brons


Beugelen in de praktijk
De nieuwe Mepac stofvrije klembeugel werd door Nusman Installatietechniek in de volle breedte toegepast tijdens de in september 2017 afgeronde renovatie/nieuwbouw van de Simon van Hasseltschool in Groningen. “We hebben deze oplossing betrokken van groothandel Solar in Assen”, zegt chef montage Frans van Kruiselbergen namens de Groningse kennisinstallateur. “In totaal hebben we ongeveer 700 van deze klembeugels toegepast voor het vastzetten van zowel 16 als 19 millimeter buizen. Het feit dat je ze met behulp van een schiethamer kunt monteren, heeft ons veel gemak en tijdwinst opgeleverd.” Nusman gebruikte de klembeugels onder meer voor het vastschieten van buizen op staal en de betonnen ruwbouw van het schoolgebouw aan de Travertijnstraat. “Dat werkte goed. Zeker op wat moeilijker bereikbare plaatsen kun je met dit nieuwe product en een schiethamer snel en gemakkelijk de klus klaren”, aldus Van Kruiselbergen.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Installatie en Bouw Nederland partners

VentilatieFlair  woning toegepast dpi