Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe radiator van Vasco combineert retrolook met warmtecomfort

Nieuwe radiator van Vasco combineert retrolook met warmtecomfort

Zowel in nieuwbouw als bij renovaties is Ritmo een uitstekende designoplossing

Met de nieuwe Ritmo-radiator verbindt verwarmingsspecialist Vasco het cachet van het verleden met het warmtecomfort en de stijlvolle uitstraling van modern design. Dankzij het authentieke karakter is de Ritmo een uitstekende keuze voor retroliefhebbers, die tevens een modern warmtecomfort gegarandeerd willen zien.

Met hun robuuste karakter gaven de gietijzeren radiatoren van weleer van oudsher een onweerstaanbaar cachet aan klassieke herenhuizen. Met de introductie van Ritmo bewijst Vasco dat moderniteit niet noodzakelijk ten koste hoeft te gaan van authenticiteit. Dankzij de strakke ritmische lijnen en zachte rondingen herinnert de Ritmo aan de gietijzeren kolomradiatoren van vroeger. Toch zijn het onmiskenbaar hedendaagse radiatoren die een hoog warmtecomfort garanderen en uitstekend passen in moderne lofts met een industriële uitstraling.

Energiezuinig verwarmen op lage temperatuur

De innovatieve uitvoering in staal staat garant voor een hoog warmtecomfort. Dankzij zijn forse afmetingen garandeert de Ritmo qua warmteafgifte uitstekende resultaten. Heel grote en hoge ruimtes vormen geen enkel probleem. En ook verwarmen op een lage, energiezuinige verwarmingstemperatuur is perfect mogelijk. De Ritmo is daarom zowel interessant voor bestaande woningen, energetische renovaties en nieuwbouw.

vasco_ritmo_horizontaal_product4-kopierenVerticaal en horizontaal

Met hun karakteristieke retro-uitstraling zijn deze kolomradiatoren beschikbaar in twee, drie of vier kolommen voor extra warmteafgiftecapaciteit. De verticale variant is beschikbaar in de hoogtes 1500, 1800, 2000 en 2200 millimeter, met zes tot zestien elementen. In deze versie heeft de Ritmo ook altijd een universele midden aansluiting, die een hoog installatiegemak garandeert.

De horizontale Ritmo is verkrijgbaar in de hoogtes 300, 400, 500, 600 en 900 millimeter, met tien tot veertig elementen en een breedte van 450 millimeter of 1800 millimeter. Dankzij de relatief brede openingen die gemakkelijk te reinigen zijn, is de horizontale Ritmo een uitstekende keuze voor toepassing in openbare ruimtes. Uniek voor de horizontale versie, is de montage met vrijstaande standvoet. Zo kan de Ritmo helemaal vrijstaand opgesteld worden, bijvoorbeeld voor een grote raampartij.

Onzichtbare lasnaden

Door de hoge afwerkingsgraad, zonder zichtbare lasnaden, gaat alle aandacht naar de verticale ritmiek. De Ritmo-collectie is een schijnbaar eenvoudige collectie die in elk interieur thuishoort. Zowel in moderne interieurs en lofts als in meer klassieke en zelfs landelijke woningen, is de Ritmo perfect in te passen. De Ritmo is in twee kleuren beschikbaar: puur wit of trendy zwart.

Flexibiliteit

Ritmo biedt maximale flexibiliteit aan de installateur. Hij kan er zelf voor kiezen om de aanvoer- en retourleiding links of rechts te plaatsen. Bovendien stelt Vasco een versie met geïntegreerd ventiel ter beschikking.

Hetzelfde geldt voor de bevestigingsmogelijkheden. Vasco biedt verschillende oplossingen voor bevestiging tegen de wand. Er is een ophangsysteem (wandconsoleset) in dezelfde kleur als de radiator met een vaste wandafstand, of een telescopische montageset voor een variabele wandafstand.

Voor extra comfort én handdoekdroogfunctie is de Ritmo-collectie verkrijgbaar met een handdoekbeugel in chroom.

Voor onvoldoende draagkrachtige wanden biedt Vasco een ondersteunvoet om het gewicht van de radiator op de grond te laten rusten. Daarbij zijn verschillende rozetten verkrijgbaar waarmee de ondersteunvoet in de vloerplaat of bovenop de vloer geplaatst kan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.