Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe productiviteitsgids van Tork®: door input van alle medewerkers verbetert bedrijfsproductiviteit

Nieuwe productiviteitsgids van Tork®: door input van alle medewerkers verbetert bedrijfsproductiviteit

Uit recent onderzoek van Tork blijkt dat 89 procent van de machine-operators van mening is dat “voortdurende verbetering van preventieve onderhoudsroutines belangrijk is” en 87 procent geeft aan dat “preventief onderhoud van machines zowel machinestoringen als verloren productietijd vermindert”(*).

Met de nieuwste productiviteitsgids van Tork, een merk van Essity, leren bedrijven in 5 stappen hoe ze een cultuur van continue verbetering implementeren in hun organisatie. Met de Japanse Kaizen-methode kies je iedere dag voor voortdurende verbetering in kleine stappen – gericht op alle werknemers. De gids biedt belangrijke lessen voor industrieën die de productiviteit willen verhogen en wordt ondersteund door een nieuw onderzoek onder machine-operators.

Samenwerking met Kaizen-expert Jonas Svanäng

Tork heeft bij het ontwikkelen van de nieuwe gids samengewerkt met Kaizen-expert Jonas Svanäng. Jonas is gespecialiseerd in de Kaizen methode door de hervorming van de Toyota fabrieken en samenwerking met meer dan 100 organisaties wereldwijd. Jonas is naast Kaizen en Operational Excellence-expert ook een populaire gastspreker bij internationale conferenties. “Met de Kaizen-methode worden alle medewerkers aangespoord om na te denken over verbeteringen. Iedereen wordt gezien als ‘gedragsexpert’ op de werkvloer – een rol die leidt tot meer gemotiveerde werknemers”, zegt Jonas Svanäng.

Samenwerking met machine-operators

Machine-operators werken vaak dichtbij waar de problemen of onnodige obstakels opkomen (in kaizen-taal heet dit Muda: bedrijfs- of procesverspilling). Zij hebben daarom een cruciale rol in het voorkomen en verbeteren van de productiviteit binnen een bedrijf.

“We willen bedrijven ondersteunen in het verbeteren van preventieve onderhoudroutines, met name degene die overstappen naar autonoom onderhoud. Dit door bij te dragen met slimme en innovatieve producten, die effectiviteit verbeteren en verspilling reduceren. Wij weten dat kleine aanpassingen die voortvloeien uit continue verbeteringsinitiatieven een enorme bijdrage kunnen leveren aan kwaliteit, kosten en leveringen”, aldus Michal Wojdat, Regional Marketing Manager Industry.

Tork biedt een brede selectie aan professionele schoonmaakproducten als onderdeel van Tork Performance®, om autonome reinigingsroutines in industriële omgevingen te optimaliseren. Maar liefst 89 procent van de machinebedieners is het erover eens: “robuuste, professionele industriële schoonmaakdoeken en dispensers die exact zijn geplaatst waar ik ze nodig hebt, ondersteunen een efficiënte reiniging en preventief onderhoud”.*     

Enthousiast om aan de slag te gaan met de ‘Kaizen’ methode? Klik hier en download eenvoudig de Uitgerust om te verbeteren  – De gids voor productiviteitsverhoging™ van Tork.  

* Bron: Tork-studie onder machinebedieners, uitgevoerd door Psyma (juli 2019)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.