Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Installatietechniek

Nieuwe overgangen voor gesloten koel-, verwarmings- en industriële installaties

Systeemtechniek in de installatiebranche biedt als belangrijk voordeel dat alle systeemonderdelen naadloos op elkaar aansluiten en uniform te verwerken zijn....

viega-overgangsstukken-_-02-kopieren

19 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Systeemtechniek in de installatiebranche biedt als belangrijk voordeel dat alle systeemonderdelen naadloos op elkaar aansluiten en uniform te verwerken zijn. Nog interessanter wordt het wanneer het programma systeemonderdelen regelmatig wordt uitgebreid of geüpgraded.  De recente introductie van 3 nieuwe overgangen van het Megapress S XL- naar het Prestabo XL-leidingsysteem is daar een goed voorbeeld van.

Omdat een complete installatie vaak is opgebouwd uit verschillende leidingsystemen brengen de renovatie of uitbreiding ervan de nodige uitdagingen met zich mee. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan de overgang van het ene naar het andere leidingdeel waarvoor verschillende buisleidingsystemen zijn toegepast. Zo worden in verwarmings-, koel- en industriële installaties regelmatig dikwandig stalen buizen toegepast naast de stalen varianten in thermisch verzinkte uitvoering. Om de XL-uitvoeringen hiervan toch probleemloos op elkaar te laten aansluiten, biedt Viega nu drie nieuwe overgangsstukken.

viega overgangsstukken 01 kopieren

Nieuw in het programma van Viega zijn drie hulpstukken die zich lenen voor overgangen van dikwandig stalen XL-buizen naar stalen, thermisch of elektrolytisch verzinkte Prestabo XL buizen. De witte (nr. 1) en rode markering (nr. 2) aan weerszijden van de overgangen maken het direct duidelijk welke zijde van het overgangsstuk op welke buis moet worden geperst. (Foto’s: Viega)

 

De nieuwe hulpstukken lenen zich voor overgangen van dikwandig stalen XL-buizen naar thermisch of elektrolytisch verzinkte stalen Prestabo XL-buizen. Voor het aansluiten van dikwandig stalen XL-buizen conform NEN EN 10216-1, 10217-1, 10220 of 10255 biedt Viega al geruime tijd Megapress S XL.  Beide systemen worden verwerkt met dezelfde Viega perstechniek en persmachine. Voor de Megapress S XL-zijde van het overgangsstuk wordt de persmachine voorzien van Pressbooster waarmee dikwandig stalen XL-fittingen moeiteloos kunnen worden verwerkt. Aan de Prestabo XL-zijde wordt de persmachine uitgerust met persring en een zwenkbek Z2.

De nieuwe overgangen worden geleverd in de maten DN65 – 2½ x76,1 mm, DN80 – 3 x 88,9 mm en DN100 – 4 x 108 mm. De overgangen zijn voorzien van een rode en witte markering waardoor in één oogopslag duidelijk is welke zijde van het overgangsstuk op welke buis moet worden geperst

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%