Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe oplossingen, nieuwe voordelen, nieuw tijdperk 

Nieuwe oplossingen, nieuwe voordelen, nieuw tijdperk 

Op weg naar efficiënte, duurzame en circulaire verlichting

Een groenere planeet, een fijne woon-, werk- en verblijfsomgeving en een efficiënter gebruik van energie en grondstoffen. De ambitie van LEDVANCE is om energiezuinigheid, duurzaamheid en circulariteit naar een steeds hoger niveau te tillen. Tijdens Light + Building konden bezoekers het volledige potentieel hiervoor ontdekken. Naast professionele led-verlichtingsoplossingen en het VIVARES-lichtmanagementsysteem werd met Renewable Energy een compleet assortiment PV-producten geïntroduceerd. Hiermee is LEDVANCE nu ook hét adres voor zonnepanelen, batterijopslagsystemen, omvormers en bijbehorende besturingsapps. Hoge ogen gooiden bovendien de EVERLOOP en NATURELOOP productlijnen, die gericht zijn op een effectieve circulaire economie voor duurzame, energie-efficiënte en milieuvriendelijke led-armaturen en -lampen.

“Voor ons is duurzaamheid geen bijzaak, maar een benchmark voor echt innovatieve producten en een cruciaal ingrediënt voor onze bedrijfsstrategie”, zegt Jean-Marc Vogel, Managing Director West-Europa bij LEDVANCE. “Dit engagement is echter alleen effectief als het in de hele keten wordt toegepast. Daarom geven we duurzame impulsen in alle toepassingsgebieden.”

Onder het nieuwe overkoepelende handelsmerk LEDVANCE LOOP voegt LEDVANCE alle nieuwe ontwikkelingen en acties voor meer duurzaamheid samen.

Professionele oplossingen op alle gebieden

Het nieuwe tijdperk van ledverlichting wordt weerspiegeld in innovatieve oplossingen voor de kantorenmarkt, industrie, logistiek, openbare verlichting en sport. “Zo voldoen de hoge lichtkwaliteit en lage verblinding van onze LINEAR INDIVILED armaturen aan alle verwachtingen van moderne kantoorverlichting”, vertelt Ronald Moeskops, Director Marketing & Sales Services bij LEDVANCE Benelux B.V. “Voor magazijnen introduceren we dit jaar de HIGHBAY-armaturen Gen5 en nieuwe krachtige T8 led-buizen voor bijzonder veeleisende gebieden, terwijl onze veelzijdige LOWBAY FLEX armaturen met optionele balbestendige afdekkingen een goede en zeer klimaatvriendelijke keuze zijn voor sporthallen. Met onze gebruiksvriendelijke VIVARES lichtmanagementsystemen bieden wij bovendien oplossingen die tot 80% energie en CO2 besparen, indien tegelijkertijd een fluorescentieoplossing wordt opgewaardeerd naar led.” Met VIVARES biedt LEDVANCE allereerst oplossingen voor één ruimte (tot 200 m2), die gebruik maken van de gecertificeerde LEDVANCE HCL-curve om natuurlijke veranderingen in daglicht te simuleren. De oplossingen voor kantoorlandschappen tot 1.000 m2 bieden daarentegen een vraaggerichte verlichtingsregeling voor meerdere ruimtes, inclusief optionele integratie in de cloud en voor onderhoud op afstand. Hierbij kan gekozen worden voor het DALI-2- of Zigbee-protocol.

Met Renewable Energy werd een compleet assortiment PV-producten geïntroduceerd. Hiermee is LEDVANCE nu ook hét adres voor zonnepanelen, batterijopslagsystemen, omvormers en bijbehorende besturingsapps.

Nieuwe wegen naar een duurzame toekomst

Onder het nieuwe overkoepelende handelsmerk LEDVANCE LOOP voegt LEDVANCE alle nieuwe ontwikkelingen en acties voor meer duurzaamheid samen, waarbij de overgang van lineaire naar circulaire processen wordt bevorderd. Het resultaat van deze strategische herschikking zijn de twee nieuwe productlijnen EVERLOOP en NATURELOOP. Onder EVERLOOP vallen alle armaturen met eenvoudig vervangbare led-lichtbronnen en drivers, waardoor de levensduur van het armatuur wordt gemaximaliseerd en een functionerende circulaire economie wordt bevorderd. EVERLOOP wordt op dit moment in de markt uitgerold en bestaat in eerste instantie uit armaturen voor kantoren. Als voorbeeld noemt Moeskops de LINEAR IndiviLED GEN2; een robuuste en high-end pendelarmatuur met een hoogkwalitatieve behuizing die volledig modulair is ontworpen. En ook de DAMP PROOF IP65 en SURFACE FLAT wand- en plafondarmaturen zullen in de EVERLOOP serie verkrijgbaar worden. “Met NATURELOOP introduceren wij ook een productlijn op basis van gerecyclede kunststoffen. De NATURELOOP producten bevatten tot 40% gerecyclede kunststoffen, afkomstig van bijvoorbeeld PET-flessen, wasmiddelverpakkingen en ander plastic afval.” En ook de NATURELOOP verpakking is volledig recyclebaar. Onderscheidingen zoals ECOVADIS Silver en een brede reeks milieuproductverklaringen volgens PEP benadrukken de toewijding van LEDVANCE.

De LINEAR IndiviLED GEN2: een robuuste en high-end pendelarmatuur met een hoogkwalitatieve behuizing die volledig modulair is ontworpen.

Antwoord op de lampbanning

Een belangrijk topic in de circulaire verlichtingseconomie is ook de lampbanning. Sinds 25 februari 2023 is de productie van compact-fluorescentielampen verboden en sinds 25 augustus 2023 mogen geen T8 en T5 fluorescentiebuizen meer in de markt worden gebracht. De komende jaren zullen deze lichtbronnen vervangen moeten worden door een led-alternatief. “De meeste verlichtingsproducenten bieden hier één-op-één vervangingen voor aan, in de vorm van led-tubes of led-armaturen”, weet Moeskops. “Wij gaan hierin een stap verder met de introductie van breed assortiment led-tubes met externe DALI-2-driver, waarmee het bestaande T8- of T5-armatuur eenvoudig omgebouwd kan worden. Hierbij bieden we zelfs de mogelijkheid om de led-tubes te dimmen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.