Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Producten

Nieuwe maatstaf in professionele en gebruiksvriendelijke toegangscontrole

Foto-1-Siedle
De Secure Controller is het hart van de Siedle Secure productfamilie en biedt toegangscontrole met veiligheidsnormen en de allernieuwste technologie.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Siedle

25 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het van oorsprong Duitse familiebedrijf Siedle behoort binnen Europa tot de toonaangevende fabrikanten van communicatietechniek voor gebouwen en woningen. Eén van de gevoerde producten, die uitsluitend via gekwalificeerde elektrovakhandels verkrijgbaar zijn, is de onlangs gepresenteerde productfamilie Siedle Secure. Deze professionele en bovenal gebruiksvriendelijke vinding maakt het mogelijk om ieder toegangscontrolesysteem van Siedle snel en gemakkelijk in gebruik te nemen. Zónder dat daar specifieke vakkennis of dure ondersteuning van de fabrikant voor nodig is. Wim Brusselaers, directeur van Siedle Nederland, is dan ook erg enthousiast over de noviteit.

Binnen de productfamilie vormt de Siedle Secure Controller, de krachtige systeembesturingscentrale voor de toegangscontrole binnen woningen en bedrijfsgebouwen, het kloppend hart. “Met deze hagelnieuwe controller bieden we niet alleen een gebruiksvriendelijke oplossing, we zetten tegelijk ook een nieuwe norm wanneer het gaat om prijs-prestatieverhouding”, zegt Brusselaers beslist. “Allereerst is het mogelijk om de controller zonder ook maar enige vakmatige expertise binnen een paar stappen te configureren en in gebruik te nemen. Daarvoor zorgt de Wizard, een webbased hulpprogramma dat in combinatie met de glasheldere gebruiksinterface altijd een eenvoudige, snelle en veilige installatie oplevert. Verder wordt de administratie eveneens via het web gevoerd. Hierdoor blijft de gebruiker gevrijwaard van dure ondersteuning door de fabrikant. Ook zijn er geen kosten verbonden aan eventuele functie-uitbreidingen. Tegen een prijs van 1.700 euro exclusief BTW kan iedereen gebruik maken van de complete functiebreedte van het systeem. Zonder verborgen bijkomende kosten.”

De Siedle Secure productfamilie omvat RFID-transponders met Mifare Desfire EV2- technologie en een readID One-inleesaccessoire (verkrijgbaar najaar 2021).

Veelzijdig én veilig

De nieuwe Siedle Secure Controller blinkt uit in veelzijdigheid. Zo ondersteunt hij via twee busstrengen twee verschillende overdrachtsprotocollen tegelijkertijd: de eigen Vario-Bus en het Open Supervised Device Protocol (OSDP) voor overeenkomstige modules van derden. “Elke buslijn kan tot acht lezersmodules bevatten; per controller kunnen maximaal vier deuren worden aangestuurd”, legt Brusselaers uit. “Wil je meer deuren integreren, zelfs op verschillende plekken in een gebouw, dan kunnen maximaal 64 controllers in het netwerk met elkaar worden verbonden.” Maar ook als het gaat om veiligheid heeft het toegangscontrolehoogstandje van Siedle alles te bieden. De Secure Controller voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en is uitgerust met de laatste technieken, met als resultaat een bijna onbeperkte capaciteit. Zowel qua aantal gebruikers als toegangsprofielen. “Je kunt met dit product werkelijk alle openings-, vergrendelings- en andere schakelmechanismen besturen én beheren. Dat maakt het uitermate geschikt voor grotere projecten in bijvoorbeeld de residentiële en commerciële sector”, onderstreept Brusselaers de toepassingskaders.

De Siedle Secure Controller is bijzonder gebruikersvriendelijk en biedt een faire prijs-prestatieverhouding.

Complete familie

Naast de nieuwe Secure Controller omvat de Siedle Secure productfamilie ook de beproefde ingangscontroller voor kleinere wooneenheden. Andere componenten, zoals RFID-transponders met Mifare Desfire EV2-technologie, zijn verkrijgbaar als elektronische deuropeners, optioneel als sleutelhanger of in creditcardformaat. De readID One-lezer, die vanaf het najaar van 2021 beschikbaar is, leest de transpondergegevens snel en maakt een gemakkelijk gebruikersbeheer mogelijk. Het RFID-accessoire werd niet door Siedle ontwikkeld, maar in het eigen EMC-laboratorium getest. Het draagt daarom de waardering ‘Certified for Siedle Secure’. De productfamilie wordt gecompleteerd met de elektronische sleutellezer voor Siedle-transponders en het Siedle-codeslot. De code en kaartleesmodules zijn verkrijgbaar in de Designlijnen Siedle Vario, Classic en Steel.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht