Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe klimaatsystemen houden Grand Hotel Amrâth Kurhaus perfect op temperatuur

Nieuwe klimaatsystemen houden Grand Hotel Amrâth Kurhaus perfect op temperatuur

Comfort in optima forma

Het befaamde Kurhaus aan de kust van Scheveningen-Den Haag is in 2014 gewisseld van eigenaar. Sindsdien heeft het luxueuze ‘Grand Hotel Amrâth Kurhaus’ diverse verbouwingen ondergaan. Daarbij zijn niet alleen de gevel in ere hersteld en een gedeelte van de hotelkamers verbouwd, maar is ook het klimaatsysteem aangepast. Waar Pleijsier Bouw en Onderhoud tekende voor de bouwkundige werkzaamheden, was Thermos Installaties Utrecht BV (onderdeel van Losser Groep Rijssen) verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties. In opdracht van de W-installateur hebben CIAT Nederland en HB Heat Exchange BV diverse duurzame klimaatoplossingen geleverd. Zowel voor de hotelkamers als voor de algemene ruimtes.

ab13d541-caf6-48fd-9f0c-1dfe9f7e74e0-kopieren

Omdat de CIAT Opera dry coolers dichtbij de hotelkamers en boulevard zijn geplaatst, is gekozen voor super low noise uitvoeringen.

 

“Om te beginnen hebben wij samen met Thermos Installaties Utrecht BV de bestaande WKO-installatie geoptimaliseerd”, vertelt Hans de Bruin, directeur van HB Heat Exchange BV en vertegenwoordiger van CIAT Nederland. “Doordat al enkele jaren meer warmte uit de bron werd gehaald dan koude werd geladen, was deze bron in onbalans geraakt. Om de bron te regenereren, zijn een CIAT Opera dry cooler en twee Cipriani warmtewisselaars aan de WKO-bron gekoppeld. Hierdoor is in de zomer weer voldoende koeling en in de winter voldoende warmte beschikbaar en wordt de balans tussen de koude en warme bron gegarandeerd.”

en4e4690-kopieren

De CIAT Opera dry cooler wordt op zijn plek gezet.

 

Voor de koeling van de overige ruimtes maakte Grand Hotel Amrâth Kurhaus tot voor kort gebruik van de koelinstallaties in de naastgelegen Palace Promenade. Denk bijvoorbeeld aan het restaurant en de vergaderruimtes, zalen, lobby’s, et cetera. Echter omdat beide gebouwen inmiddels een andere eigenaar hebben en omdat de energiekosten te hoog opliepen, is deze koppeling nu verbroken. “Voor het Kurhaus is een separate koudeopwekkingsinstallatie gerealiseerd, die bestaat uit twee DYNACIAT Power koelmachines van 440 kW per stuk, in combinatie met twee CIAT Opera dry coolers. Omdat de dry coolers dichtbij de hotelkamers en boulevard zijn geplaatst, is gekozen voor super low noise uitvoeringen”, aldus De Bruin. “De dry coolers zijn geplaatst op een afgeschermd bordes naast het hotel. De koelmachines zijn in het pand geïnstalleerd. Vanwege de beperkte beschikbare ruimte zijn de koelmachines zo compact mogelijk vormgegeven, met een afmeting van 3,25 x 1,00 x 2,00 meter (lxbxh).”
De nieuwe klimaatsystemen van Grand Hotel Amrâth Kurhaus zijn eind 2019 in gebruik genomen. “In dit project heeft CIAT Nederland opnieuw een oplossing op maat kunnen aanbieden, na een intensieve samenwerking met HB Heat Exchange BV en Thermos Installaties Utrecht BV.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.