Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe generatie afleversets: Een evolutie in de markt!

Nieuwe generatie afleversets: Een evolutie in de markt!

Waar tot voor kort ketels, warmtepompen en andere stooktoestellen per individuele woning werden geplaatst, kiezen eigenaars van appartementencomplexen anno 2019 steeds vaker voor centrale oplossingen. Warm water en warmtapwater worden hierbij vanaf één centraal punt gedistribueerd naar de afleversets en afgiftesystemen in de woningen. “Op zich is deze techniek niet nieuw”, weet Marc Heusinkveld, Product Manager bij Caleffi International. “Vroeger deden we niet anders, omdat de investering in individuele cv-ketels te duur was. Anno 2019 heeft de techniek echter wel wat stappen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan onze SATK22 en SATK32 afleversets, die niet alleen intelligent en failsafe zijn, maar tevens een optimale warmteoverdracht borgen.”

In de praktijk wordt de primaire klimaatinstallatie – bestaande uit de opwekkingsinstallatie, distributie en afleversets – vaak door een andere partij opgeleverd dan de secundaire technieken – het afgiftesysteem. “Problemen liggen hierdoor op de loer”, aldus Heusinkveld. “Voor een optimaal samenspel tussen opwekking en afgifte is goede communicatie en afstemming tussen de installatiepartijen namelijk onontbeerlijk. In de praktijk wordt hier helaas nog te vaak aan voorbij gegaan, met als gevolg te weinig warmte, warmtapwater en geluidsproblemen. Niet alleen in de individuele woning, maar in alle woningen die op de infrastructuur zijn aangesloten. Onze nieuwe SATK22 en SATK32 afleversets gaan hiermee de strijd aan.”

Perfect in balans

“De SATK22 en SATK32 afleversets zijn zodanig ontworpen, dat de primaire en secundaire klimaatinstallaties perfect gebalanceerd worden”, vertelt Heusinkveld. “Aanlegfouten worden slim elektronisch gecorrigeerd, met als resultaat het allerhoogste comfort én rendement. De gepatenteerde warmtewisselaar draagt hier in belangrijke mate aan bij. Doordat de afleversets beschikken over een onmiddellijke SWW-productie met programmeerbare warmhoudfunctie, hebben bewoners altijd snel beschikking over warm water, zonder onnodige energieverspilling. En doordat de afleversets volledig geïsoleerd zijn, wordt warmteverlies tot een minimum beperkt.”

De afleversets zijn eenvoudig te koppelen aan het gebouwbeheersysteem, vertelt hij. “De afleversets verzamelen continu data van gebruikers, die via het gbs inzichtelijk wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de volumestromen, maar ook aan de tijden waarop gedoucht en afgewassen wordt. Dit biedt niet alleen mogelijkheden voor probaat beheer, maar ook voor het efficiënter laden van energie én 100% voorspelbaar onderhoud. De SATK22 en SATK32 afleversets zijn daarmee een evolutie in de markt.”

Eenvoudige en failsafe montage

De afleversets zijn eenvoudig en failsafe te installeren, dankzij de compacte afmetingen en beschikbare montagebeugel. Tevens kan de plek gekozen worden waar de aansluitingen zich bevinden (allemaal boven of allemaal beneden), wat zorgt voor een meer flexibele installatie. “Waar installateurs vroeger moesten kiezen uit een keur aan afleversets, is nu één unit voldoende. Niet de units, maar de elektronische setpoints bepalen nu namelijk de eigenschappen van de afleverset”, aldus Heusinkveld. “Ongeacht of er sprake is van lage, middelhoge of hoge temperatuurtrajecten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.